Mooie ouders krijgen…vaker een meisje

Oh wat een dubbel feest het volgende bericht te lezen:  aantrekkelijke mensen zouden meer kans hebben om een dochter te krijgen. Is dat even fijn, nu ik net mijn tweede meisje heb gebaard? De minder knappe mensen zouden vaker een zoontje verwekken. De studie van Satoshi Kanazawa, psycholoog aan de London School of Economics, analyseerde de gegevens van 17.000 Britten die geboren werden in 1958. De leraren van de proefpersonen werd opdracht gegeven de personen op hun zevende te beoordelen op aantrekkelijkheid. Deze proefpersonen gaven op hun 45ste zelf het geslacht van hun kroost op. Het blijkt dat degene die op hun zevende als knap werden bevonden door hun leerkracht (ongeveer 84 procent) even vaak jongens als meisjes als eerste kind kregen. De minder knappe kinderen kregen meer zonen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer