Mannen worden dikker als ze vader worden

Och, och, kinderen maken mannen dik. Mannen die voor de eerste keer vader worden komen gemiddeld ongeveer twee kilo aan, concluderen Amerikaanse onderzoekers. Voor het onderzoek werd het BMI van 10.000 mannen twintig jaar lang onderzocht. De onderzoekers concluderen dat mannen die vader zijn geworden en met hun kinderen samenwonen gemiddeld twee kilo zwaarder zijn geworden. Vaders die niet met hun kinderen wonen komen gemiddeld anderhalve kilo aan.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat mannen zwaarder worden als ze getrouwd zijn. Nu blijkt ook vaderschap een effect te hebben op het gewicht en de gezondheid van de man.

De reden voor de extra kilo’s is volgens de onderzoekers een verandering in het eet- en leefpatroon van nieuwe vaders. Omdat er voor het kind gezorgd moet worden is er minder tijd om te sporten. Ook eten vaders vaak het bord van hun kind leeg, blijkt uit het onderzoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer