Hoe stimuleer je je kinderen tot spelen met speelgoed?

5229Word je er ook zo onwijs gek van dat de meeste kinderen momenteel meer uren achter de tablet of laptop doorbrengen, dan dat zij buitenspelen of spelen met hun speelgoed? Het lijkt een maatschappelijk probleem te worden waar we als ouders ongetwijfeld wat aan kunnen doen. We willen de kinderen namelijk weer stimuleren om te gaan spelen met speelgoed. In dit artikel geven we 2 voorbeelden van speelgoed dat kinderen weer aan zal zetten tot spelen zoals wij dat graag zouden willen zien.

Kapla bouwplankjes: geschikt voor alle leeftijden
De bouwplankjes van Kapla zijn rechthoekig en allemaal van dezelfde afmeting. Hierdoor kan er onwijs goed mee gebouwd worden. Deze plankjes zijn verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en zijn gemaakt van onbehandeld hout. De plankjes splinteren en slijten niet en zijn mede daardoor geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Deze bouwplankjes zullen kinderen (en ongetwijfeld ook hun ouders) weer stimuleren om creatief bezig te zijn en hun vrije uurtjes weer te besteden aan het bouwen van prachtige bouwwerken. Er zijn ook inspiratieboeken te verkrijgen om de meest mooie en uitgebreide bouwwerken te creëren en ontwerpen na te bouwen.

Hot Wheels: sneller dan het licht 
De autootjes van Hot Wheels zijn nog altijd erg populair. Er zijn verschillende motoren, racebanen, schansen en loopings verkrijgbaar voor deze supersnelle autootjes. Een verzameling Hot Wheels in huis staat garant voor heel wat uren speelplezier voor je kinderen. Hot Wheels zijn niet alleen populair bij de jongetjes, maar ook zeker bij de meiden. Waar het ene kind het heerlijk vind om de auto’s te laten stunten en te racen, vindt de ander het geweldig om prachtige, lange banen voor de auto’s te ontwerpen. Hoeveel loopings en schansen zullen de autootjes overleven zonder van de baan te vallen?

Weer heerlijk gaan spelen
Ontdek Kapla en Hot Wheels bij Lobbes en wij weten zeker dat de tablet, laptop, televisie en alle andere elektronica binnen no-time aan de kant geschoven worden voor ouderwetse, urenlange speelmiddagen en dat is toch precies wat wij als ouders zo graag zouden willen?

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer