Aanstaande moeders: aan de ouderschapstraining!

Training voor aanstaande ouders blijkt niet alleen goed voor henzelf te zijn, maar ook voor hun kindje, aldus onderzoek van Penn State University. Deze universiteit ontwikkelde een training voor aanstaande ouders. Het doel hiervan was oorspronkelijke mentale voorbereiding op de komst van een kindje door stress en angst te verminderen. De effecten werden geanalyseerd door deze te vergelijken met een groep die geen training volgde. Het bleek niet alleen een positief effect op de mentale gezondheid van de ouders te geven, maar ook op de baby zelf. Baby’s wier moeder ouderschapstraining hadden gevolgd, waren minder vaak te licht. Ook hoefden moeder en kind gemiddeld een stuk minder lang in het ziekenhuis te blijven.Het onderzoek werd uitgevoerd onder 798 ouders. Eerder studies lieten al zien dat kinderen er op latere leeftijd baat hebben als hun ouders ouderschapstraining hebben gevolgd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer