Van achter het behang tot over je oren: Handboek voor relaxed opvoeden

image003Als er over ouderschap gesproken wordt, is het vaak of mierzoet (het wondertje in je buik) of ronduit chagrijnig en klagerig (ik heb het zo druk met bordjes in de lucht houden). De waarheid ligt in het midden: ouderschap is geweldig én strontvervelend. Het ene moment denk je dat je snapt hoe je kinderen werken, de dag erna hebben ze een compleet andere gebruiksaanwijzing. Van achter het behang tot over je oren is hét handboek voor relaxed opvoeden, geschreven door de ontploetermoeders. De ontploetermoeders voelen zich namelijk in beide kampen niet thuis. Want ja, het feit dat je een kind krijgt, is een wonder. Maar nee, het feit dat hij vissticks in zijn haar smeert, is niet leuk. En misschien is het moederschap wel anders dan je je had voorgesteld. In dit boek vertellen zij eerlijk en met een knipoog over hun eigen ervaringen en momenten van wanhoop, helpen je relaxter om te gaan met alledaagse situaties, laten je met een andere blik naar je kinderen kijken en maken je aan het lachen. Want humor helpt je overal doorheen.

De boodschap? Maak contact. Laat los. Wees niet te streng. Niet voor jezelf. En niet voor je kinderen. Ontspan, Ontploeter!

Wie zijn de ontploetermoeders?
Elsbeth Teeling is freelance tekstschrijver, auteur van het boek Relax Mama! en oprichter van de Club van Relaxte Moeders. Moeder van Keet (11) en Teun (5).

Eva Bronsveld is spreker en trainer op het gebied van opvoeding. Auteur van het boek Temperamentvo­lle kinderen. Moeder van Sofie (9), Mees (7) en Lise (4).

Roos Schlikker is journalist, schrijver, columnist (Parool, Kek Mama). Moeder van Miró (5) en Róman (3).

Miloe van Beek is journalist (Sprout, FD Persoonlijk, Kek Mama), eindredacteur, columnist. Moeder van Otis (7) en Nina (4).

Van achter het behang tot over je oren
Auteur: De Ontploetermoeders:
Roos Schli­kker, Miloe van Beek, Elsbeth Teeling, Eva Bronsveld
Prijs: € 17,50
Verschijningsdatum: 24 november 2015
ISBN: 9789021560236
Kosmos Uitgevers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer