Verliefd en meteen in de WW?

Verliefd worden op het werk kan je je baan kosten. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie Randstad onder vierhonderd werkende Nederlanders. Wat begint als een romance kan dus eindigen in de WW. Werkgevers zitten niet te wachten op werknemers die elkaar meer dan leuk vinden.

Vier procent van de werkenden is verliefd op een collega, zo blijkt uit het onderzoek. Een derde van deze mensen heeft besloten niets met de gevoelens van liefde te doen. De helft van de verliefden wil er zo lang mogelijk van genieten en een ‘kleine minderheid’ is vastbesloten er werk van te maken.

Volgens de helft van de respondenten zijn liefdesaffaires op het werk geaccepteerd. Wel geeft ruim twintig procent aan dat ‘vrijwel zeker’ flink over de romance zal worden geroddeld. Een niet geheel onterechte gedachte… Ruim een op de tien ondervraagden (elf procent) geeft aan dat een van de collega’s in een dergelijk geval wordt overgeplaatst of ontslagen.

Per ongeluk verliefd worden op de baas of het bewust aanknopen van een affaire met een leidinggevende helpt de carrière niet vooruit, denkt driekwart van de ondervraagden. Dus promotie maken tussen de lakens zou verzonnen zijn…. Ja ja…

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
 • Heidi Zandbergen

  relaties op het werk
  L.S.,

  Voor een landelijk blad dat gaat over loopbanen, werksituaties, coaching ed., wil ik een rubriek gaan maken over ‘relaties op het werk’. Voor deze rubriek wil ik anonieme interviews maken met mensen die ooit een relatie op het werk hebben gehad op nog steeds hebben. Mocht u zo iemand zijn (de helft van alle mensen schijnt ooit een relatie op het werk te hebben gehad) en u wilt hieraan meewerken, dan kunt u contact met me opnemen. Het interview zal 1 a 2 uur duren, waarbij zorgvuldigheid centraal staat. Daarna wordt de geschreven tekst met u doorgenomen om er zeker van te zijn dat de feiten kloppen en er geen herkenbare dingen in staan waardoor uw anonimiteit in gevaar komt. Het is de bedoeling dat deze interviews, uiteindelijk ook gebundeld zullen worden in een boek.
  U bent van harte welkom om contact met me op te nemen.

  Met vriendelijke groet,
  Heidi Zandbergen

  [email protected]
  020 689 53 82 (‘s avonds bellen kan ook)