Bijna helft van de hoerenlopers heeft gewoon een relatie

Denk niet dat je je partner blind kunt vertrouwen.Want bijna de helft van de hoerenlopers heeft een relatie. In Groot-Brittannië althans. Maar denken dat Nederlanders het beter doen is, lijkt mij, hopen tegen beter weten in.

De meest Prostituees krijgen niet alleen eenzame vrijgezellen over de vloer. Bijna de helft van mannen die betalen voor seks, heeft thuis een partner die op hen wacht. Dat blijkt uit aan rondvraag bij 2.500 Britse mannen die in Glasgow een kliniek voor seksuele gezondheid bezochten.

Uit de rondvraag bleek dat 10 procent weleens had betaald voor seks. In 43 procent van de gevallen was dat terwijl ze een partner hadden. Erg verontrustend is dat 56 procent van de mannen die onveilig vrijen met een prostituee, een partner heeft. Het gevaar op seksueel overdraagbare aandoeningen is dan ook erg groot.

Een bezoek aan een prostituee vindt vaak in het buitenland plaats. Amper 40 procent van de mannen had dicht bij huis voor seks betaald. Het idee dat zakenreisjes niet altijd onschuldig zijn, lijkt dus niet uit de lucht gegerepen.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer
 • Leo

  Judith Visser, schrijfster van het boek omstreden boek “Tegengif” (over een Rotterdamse prostituee) deed onlangs in het AD de uitspraak dat 15% van de Nederlandse mannen hoerenloper is.
  Ik denk dat zo’n percentage wel ongeveer klopt.

 • Verbaasd…of heel erg naïef? Waar denk je anders dat die miljoenen prostituees hun geld verdienen? Geen hoer, zonder ‘lopers’ toch?

 • Piet

  Tja ik moet bekennen:

  Ik ben man en 10 jaar getrouwd en heb tijdens mijn huwelijk 12 keer een hoertje bezocht. Daarvoor had ik div. relaties en heb ik ook toen 73 keer een hoertje bezocht.

  Ondanks buitenlandse zakenreisje eigenlijk altijd in Nederland.

  Daarnaast heb ik ook nog div. one-night stands gehad (4x) en een paar keer een sex-relatie met een vrouw (3x) naast een bestaande relatie.

  Altijd safe-sex!

  Ja…kom maar, kom maar, veroordeel me maar! Het is niet goed, maar wel erg lekker!!

  • PietVerbaasd

   Goh Piet, je weet wel exact hoeveel hoeren je bezocht hebt, hield je een boekhouding bij ofzo?

 • René

  Meer dan de helft van de hoerenlopers heeft geen relatie

 • Leo

  @Rene: waar baseer je dat op? Volgens Judith Visser brengt 15% van de mannen wel eens een bezoekje aan een prostituee, en heeft van die 15% meer dan de helft dus WEL een relatie. Zij heeft er onderzoek naar gedaan dus die cijfers kloppen denk ik wel.

 • Maria

  Tja wat mij betreft al oud nieuws. Een nicht van mijn moeder zat vroeger op Katendrecht als prostituee, en spuwde met name op de katholieke kerk, want wat daar allemaal van op bezoek kwam…(maar goed, die hadden dan geen vaste relatie natuurlijk!) En ook over de rest van de heren was ze wel duidelijk, een heleboel getrouwde figuren dus. Ik moet altijd een beetje lachen als mensen daar zo geschokt of verbaasd over doen, die zijn toch echt een beetje wereldvreemd denk ik dan.

 • Anoniem

  Vraag me af hoe Judith Visser dat onderzoek dan heeft gedaan.

 • Ontzettend veel relatiebureau’s tegenwoordig. Maar oprechte bemiddeling is ver te zoeken. En ik kan het weten. Ik heb er bij diverse gewerkt.

  Financien, is waar het om draait. Nu ben ik voor mezelf begonnen en zoals je kunt zien niet om het geld maar pure passie. Wat is nu mooier dan leuke (en minder leuke) dingen te kunnen delen. Liefde is puur en komt je soms aanwaaien. Maar wil je daarop wachten…????

 • Wat een cijfers! ben echt geschokt!

 • Doekoe

  wtf piet dat kan niet joh als je getrouwd bent moet je je volledig toewijden. en je had je vrouw wel aids kunnen bezorgen schaam je zwijn!