Vruchtbare vrouwen makkelijk met telefoonnummer geven

Vrouwen die in hun vruchtbare periode zijn, geven vaker hun telefoonnummer als ze worden benaderd door mannen. Dat hebben Franse wetenschappers aangetoond. Slim zijn we toch! We zien natuurlijk de ultieme kans om ons dan voort te planten. De onderzoekers van de universiteit van Zuid-Bretagne gaven vijf mannen de opdracht om vrouwelijke voorbijgangers op straat aan te spreken en om hun telefoonnummer te vragen.

De mannen waren door een onafhankelijke groep vrouwen geselecteerd op hun uiterlijke aantrekkingskracht. Ze moesten tijdens het experiment een standaard openingspraatje gebruiken: “Hallo. Ik wil alleen maar zeggen dat ik je erg knap vindt. Ik moet nu naar mijn werk, maar ik vroeg me af of je je telefoonnummer wil geven. Dan bel ik je later en kunnen we ergens wat gaan drinken.” De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het Britse tijdschrift New Scientist. 

De mannen waren – ondanks hun fysieke aantrekkingskracht – maar weinig succesvol met hun openingszinnen. In totaal benaderden de mannen ruim 500 vrouwen. 8,6 procent van die voorbijgangers gaf een telefoonnummer. Na elke ontmoeting werd de betreffende vrouw meteen op de hoogte gesteld van het experiment en kreeg ze een vragenlijst om in te vullen. Ze kon daarop aangeven hoe oud ze was, hoe lang geleden ze voor het laatst ongesteld was geweest en of ze de pil gebruikte.

Uit de antwoorden bleek volgens hoofdonderzoeker Nicolas Guéguen dat de reactie van de vrouwen sterk werd beïnvloed door hun menstruatiecyclus. Vrouwen die niet aan de pil waren, gaven twee keer zo vaak hun nummer als vrouwen die wel de pil slikten. Dat verschil kan volgens de wetenschapper nog worden verklaard door het feit dat vrouwen die aan geboortecontrole doen, vaker een vaste relatie hebben en dus ‘bezet’ zijn. Maar ook bij de vrouwen die de pil niet slikten, kwam er een opmerkelijk contrast aan het licht.

Bron: nu.nl

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer
 • Jolanda Haageman

  Dit vind ik goed. Vraag me niet waarom, maar ik denk gelijk aan reclame boodschappen:

  “Nu een speciaal programma voor je iPhone dat de vruchtbaarheid van die mooie meid aangeeft.”

  “Vriendin gevonden? Geef een blijvend kado: een Pretium aansluiting en bespaar op telefoon kosten.”

  Of
  “Twee ingredienten nodig: een vruchtbare vrouw en de laatste HTC.”

  Maar er is misschien een reden dat ik geen baan heb in reclame.

 • Waarom deze website heeft andere talensteun niet?
  Happy new year to everyone..

 • He mag ik jullie telefoonnummer hebben

  • ralf

   zoek je een zaaddoner ben 30 en zwemmer

 • ralf

  0640029615

 • alex

  Hee hallo vrouwen die eerst vriendschap zoeken kunnen mij sms op nummer 0628067710 en meschien wel meer als het clickt groetjes kusss alex p.s ik ben een singel man van 29 jaar jong en ben op zoek naar vrouwen tussen de 18/30 jaar jong

 • J

  Zoek mollige vrouw. 30 tot 50 jaar in Alkmaar. Ben zelf breed en normaal uitziend..

  • kartal

   0685820713

 • jans

  ik ben op zoek naar een lieve vrouw die vaste relatie zoeken dit is mijn numer 0657286225 sms of bellen