Van trouwen word je…dik!

Daar zit je dan, met je trouwring om gelukkig te zijn met je echtgenoot. Enig idee wat je huwelijk voor je lijn doet? Niet veel goeds, kan ik je vertellen. Onderzoekers van de universiteiten van Salonica en Ioannina hebben namelijk ontdekt dat getrouwde mensen meer kans hebben op overgewicht dan vrijgezellen. De reden: getrouwde mensen letten minder op hun lijn, aangezien ze al een partner hebben. Tja, de verloedering slaat dus gewoon toe zodra de buit binnen is. Slechte zaak hoor! Blijf er nou voor zorgen dat je er goed uit ziet… Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving een stuk gezelliger! De wetenschappers namen zo’n 1700 koppels tussen 20 en 70 jaar onder de loep en stelden vast dat vet op de buik hun grootste probleem is. Dat zou te wijten zijn aan een ongezondere levensstijl. Getrouwde mensen bewegen minder, doen minder aan sport en zitten vaak slechter in hun vel. Ook eten ze dikwijls ongezonde kant-en-klaarmaaltijden en hebben ze minder seks, waardoor ze minder calorieën verbranden.
Volgens professor Dimitris Kiortsis proberen vrijgezellen zich aantrekkelijk te houden voor het andere geslacht, doen ze daarom meer aan sport en letten ze beter op hun voeding en gewicht. Toch is er hoop voor getrouwde stellen: als één van de partners besluit gezonder te gaan leven, blijkt de ander heel vaak te volgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer