Naar bed gaan met vrienden niet zo verstandig

Goede vrienden zijn en als extraatje ook nog met elkaar het bed induiken lijkt een aantrekkelijk idee voor veel mensen. Maar helaas, we moeten je teleurstellen: uit onderzoek is echter gebleken dat een dergelijke ‘vriendschap’ gedoemd is te mislukken. De universiteit van New York bestudeerde 14.000 studenten tussen de 18 en 21 jaar, waarvan de meesten een sekspartner hadden zonder een relatie met diegene te hebben. Wel waren ze vrienden van elkaar. Het bleek dat dergelijke relaties de seksuele behoeftes en verlangens bevredigde. Ze hielden echter niet lang stand, omdat de ene persoon meer van de ‘vriendschap’ zou verwachten dan de ander. Tja…dan houdt het inderdaad op… Toch maar een echte partner of een echte vriend zoeken!Uit het onderzoek kwam naar voren dat emoties moeilijk opzij te zetten zijn, helemaal wanneer men bevriend is met elkaar, zo meldt AOL. “Mijn onderzoek laat zien dat waarschijnlijk het meest voorkomende gevolg van een dergelijke relatie ongemakkelijkheid en daardoor een gespannen of beëindigde vriendschap is. Ook wordt het vaak toch een echte liefdesrelatie of schakelt het stel terug naar een niet-seksuele vriendschap”, aldus hoofdonderzoeker Rebecca Plante.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer
  • Johanna

    Ik vind dit geen representatief onderzoek. In die zin: de onderzochten zijn tussen de 18 en 21. Dat je op die leeftijd nog niet uitontwikkeld bent qua relaties lijkt me logisch. Wellicht ben je dat op je 40 ste ook nog niet, maar je bent dan wel meer reëel. Op latere leeftijd zo’n relatie kan prima.

  • Rene van Zalk

    Weer een amerikaans onderzoek heh …… die lui sporen echt niet, lol

  • Het word pas echt vervelend als je een ziekte oploopt !

  • Gewoon helemaal niet naar bed gaan ! In ploegen dienst gaan werken in verschillende ploegen!