Elke dag seks als redmiddel voor je relatie?

Elke dag seks en je relatie is gered, zo beweert een nieuw Amerikaans televisieprogramma. Het programma volgt stellen  met problemen die de belofte maakten om elke dag van de week seks te hebben. Op die manier zouden ze de sleur uit hun huwelijk halen. Maar is dat ook zo? Wie wordt er nou gelukkig van elke dag iets ‘moeten’? Dat veel stelen wel wat meer seks kunnen gebruiken, is duidelijk. Zo bleek uit een recente enquête dat 54 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen niet tevreden is met hun huidige aantal vrijpartijen.
En dat is precies waar het Amerikaanse programma  ’7 Days of Sex’ iets aan wil doen. In elke aflevering worden twee vervreemde koppels gevolgd die beloven om dagelijks seks te hebben. Met het experiment wil men aantonen dat seks een gebroken relatie kan lijmen.
Of de koppels in de realityshow ook echt geholpen zullen worden, is echter twijfelachtig. Zij moeten vooral zorgen voor het entertainment van de Amerikaanse kijker en de stelling bevestigen. “De seks was geweldig, maar het was ook fantastisch om onze relatie te zien openbloeien”, luidde het dan ook bij één van de mannen uit de eerste aflevering.
“Maar om echt te slagen, ontbreekt er in de reeks een belangrijke component”, vindt seksuologe Amy Levine. “Er ontbreekt een expert die het echte probleem kan blootleggen, begeleiding kan bieden én een toekomstplannen helpt uit te stippelen.”

Communicatie
Toch denkt Levine dat ook gewone koppels iets uit de televisieshow kunnen leren. Vaak draaien de problemen daar rond communicatie, wat ook bij ‘gewone’ koppels het geval is. “Koppels moeten bereid zijn om te praten én om iets te veranderen aan de relatie”, zegt Levine. “Je moet vooral onthouden dat iedereen zich geliefd, begrepen, gerespecteerd, geapprecieerd, begeerd en nog zoveel meer wil voelen.”

Daarom denkt zij dat 7 dagen seks per week voor iedereen een goed idee is. Zeker als jullie allebei meer seks willen, maar er niet toe komen door de dagelijkse drukte. “Het kan ook een positieve verandering zijn voor koppels die vastzitten in een sleur, al is dat effect meestal maar tijdelijk”, zegt ze.
Maar waar is dat dan goed voor, elke dag seks? Omdat seks je hormonen op hol brengt, waardoor je je achteraf nauwer verbonden voelt met je partner. Dat is heel belangrijk bij koppels die van elkaar aan het vervreemden zijn, want dat dichte en intieme gevoel is het begin van een genezingsproces.
Maar elke dag seks is niet natuurlijk, want het vereist afspraken en planning. Toch is dat niet negatief. Een koppel dat wacht tot ze er allebei eindelijk zin in hebben, zal al snel in een vicieuze cirkel belanden. Want hoe minder vaak je seks hebt, hoe minder vaak je zin krijgt.
Dat patroon moet doorbroken worden door seks bewust in te plannen in je leven.

Meer sekstips: zie HLN

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer