Vrouwen gevoeliger voor stress dan mannen // Relatie

Vrouwen hebben vaker last van stemmingsstoornissen, zoals depressie dan mannen. Dit houdt wellicht verband met hun grotere gevoeligheid voor stress. Er zijn aanwijzingen dat de verstoring van slaap en/of de aanmaak van nieuwe hersencellen hierbij een rol speelt. Ik herken dit helemaal. Mannen zijn veel gematigder als het gaat om emoties. Wij gaan sky high en door diepe dalen. Maar dat maakt ons natuurlijk ook wel reuze aantrekkelijk, toch? Onderzoekster H. Hulshof van de RUG stelde vrouwelijke en mannelijke ratten bloot aan verschillende vormen van stress. Vrouwelijke ratten bleken veel hogere stresshormoonspiegels te ontwikkelen dan mannelijke ratten, onafhankelijk van het soort of de ernst van de stress. De gevolgen waren echter kleiner dan verwacht. Vrouwtjesratten sliepen na stressvolle ervaringen niet slechter dan mannetjesdieren. Ook wat betreft de aanmaak van nieuwe hersencellen waren er geen significante verschillen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen gevoeliger voor stress dan mannen

  1. Hastens Boxspring

    Wat een super interessante artikelen omtrent slaap heb je op deze blogsite.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *