Vrouwen gevoeliger voor stress dan mannen

Vrouwen hebben vaker last van stemmingsstoornissen, zoals depressie dan mannen. Dit houdt wellicht verband met hun grotere gevoeligheid voor stress. Er zijn aanwijzingen dat de verstoring van slaap en/of de aanmaak van nieuwe hersencellen hierbij een rol speelt. Ik herken dit helemaal. Mannen zijn veel gematigder als het gaat om emoties. Wij gaan sky high en door diepe dalen. Maar dat maakt ons natuurlijk ook wel reuze aantrekkelijk, toch? Onderzoekster H. Hulshof van de RUG stelde vrouwelijke en mannelijke ratten bloot aan verschillende vormen van stress. Vrouwelijke ratten bleken veel hogere stresshormoonspiegels te ontwikkelen dan mannelijke ratten, onafhankelijk van het soort of de ernst van de stress. De gevolgen waren echter kleiner dan verwacht. Vrouwtjesratten sliepen na stressvolle ervaringen niet slechter dan mannetjesdieren. Ook wat betreft de aanmaak van nieuwe hersencellen waren er geen significante verschillen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Wat een super interessante artikelen omtrent slaap heb je op deze blogsite.