Mannen bij samenwonen slanker, vrouwen dikker

Samenwonen zou ervoor zorgen dat vrouwen aankomen en mannen juist afvallen. Oorzaak zou zijn dat stellen even grote porties eten, zo blijkt uit onderzoek van een multivitaminieproducent onder 1.300 Britse mannen en vrouwen. Nou, dat laatste is bij mijn thuis niet het geval. Maar samenwonen zorgt er wel voor dat je ‘s avonds nog even een wijntje pakt met een gezellig kaasje of chippie erbij. Een derde van de ondervraagde vrouwen geeft aan meer te eten sinds ze bij haar partner is ingetrokken. Als gevolg hiervan heeft ze te kampen met gewichtstoename, schrijft Daily Mail.Mannen claimen juist minder te eten. Volgens voedingsdeskundigen houden stellen die samen eten bereiden geen rekening met de verschillende dieetwensen van elkaar, waardoor porties van gelijke grootte worden gemaakt. Mannen kampen daardoor juist met gewichtsverlies. Na samen te zijn gaan wonen stappen ze over op meer ‘vrouwelijk’ voedsel, zoals yoghurt en salade. Uit het onderzoek blijkt tevens dat mannen en vrouwen tijdens het koken voor elkaar voedsel bereiden op basis van stereotypes van het andere geslacht. Zo koopt 90 procent van de vrouwen vaak vlees in voor haar partner.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • ceetje1974

    Wat een kwats….
    Ook de man word namelijk dikker….. :-)