Nederlandse vrouw financieel afhankelijk van man en vol schulden!

Schokking! Een derde van de Nederlandse vrouwen kampt met financiële problemen. 28 procent van heeft zelfs een schuld van meer dan 20.000 euro, zo blijkt uit een geldonderzoek van Viva, waarvoor zeshonderd vrouwen werden ondervraagd. Dat vind ik nogal wat zeg! En dan hebben we het dus niet over een hypotheek, maar over schulden op andere manieren. Vreselijk!44 procent van de vrouwen zegt de crisis te voelen in de portemonnee. Kleding, boodschappen, uitstapjes en de kapper zijn dingen waar vrouwen het eerst op bezuinigen. Van de ondervraagde vrouwen verdient 64 procent minder dan 2000 euro netto per maand. Een vijfde heeft een inkomen dat onder de 1000 euro ligt. Slechts 1,5 procent krijgt elke maand meer dan 3000 euro op haar rekening gestort. Meer dan een op drie vrouwen is gedeeltelijk of zelfs geheel afhankelijk van het salaris van haar partner.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer