Mannen zijn in alles veel beter dan vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse mannen beter zijn in rekenen en taal en meer probleemoplossend vermogen hebben dan vrouwen, zo meldt Trouw. Ik vind het weinig verrassend. Ik heb dit wel zien aankomen. Wij vrouwen zijn dan misschien wel heel erg leuk, sommige vaardigheden hebben we gewoonweg niet. Daar kun je dan ook maar beter voor uitkomen, vind je niet?
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap, sociale zaken en economische zaken. Taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen zijn drie ‘kernvaardigheden’ en zijn de beste graadmeters voor financieel en maatschappelijk succes in onze samenleving, aldus het onderzoek. Nederland doet het op alle vlakken uitstekend. Op taalvaardigheid moet Nederland alleen Japan en Finland voor zich dulden. Met rekenen staat Nederland op een gedeelde tweede plaats achter Japan en bij probleemoplossend vermogen staat ons land ook in de topdrie.
En er is in het onderzoek ook gekeken naar het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen scoren in Nederland, net als in andere landen, beter op rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Op taalvaardigheid zijn de verschillen internationaal niet zo groot, behalve in Nederland en Zuid-Korea. Maar… Volgens de onderzoekers presteren Nederlandse vrouwen “in de internationale vergelijking toch goed ten opzichte van andere vrouwen”. Die steken we dan maar mooi in onze zak!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer