Nederlandse vrouwen en mannen vrijwel gelijk

Wij Nederlandse vrouwen treffen het maar… Want bij ons is het verschil tussen mannen en vrouwen ten opzichte van de rest van Europa het allerkleinst. Hoera! Het wordt tijd dat dat in de rest van Europa ook gelijk wordt getrokken. Maar feit is dat nog altijd maar de helft van de Nederlandse vrouwen is economisch zelfstandig. Daarom wil minister Jet Bussemaker (Emancipatie) nog steeds zoveel mogelijk laagopgeleide en laaggeletterde vrouwen aan de slag helpen. Verder wil ze gelijke beloning van mannen en vrouwen en een betere doorstroming van vrouwen naar hogere functies.Ze kwam tot een ranglijst waarop Nederland 1 staat, Zweden 2 en Denemarken 3. Zwitserland grijpt net naast het erepodium, Noorwegen komt op 5 uit en Finland op 6. De Duitsers moeten het met de zevende plek doen, de Slovenen met het achtste. Frankrijk staat op 9 en IJsland op 10. De minister vindt de eerste plaats voor ons land ‘een compliment aan de mannen en vrouwen zelf’. ‘We hebben in Nederland veel voorwaarden gecreëerd zodat met name vrouwen een inhaalslag hebben kunnen maken. Toch vraagt emancipatie onderhoud. We moeten blijven knokken zodat gelijke rechten en een gelijke behandeling worden omgezet in de praktijk en vrouwelijk talent ook echt de ruimte krijgt. Het is nu zaak dat mannen, vrouwen én werkgevers doorpakken,’ aldus Bussemaker. Nou, go for it!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer