Nederlandse meiden verkiezen vriendinnen boven verkering

Shoppen, bellen, uit eten gaan en feestjes vieren; met je beste vriendinnen deel je alles. Toch? Libresse deed onderzoek naar vriendschappen onder Nederlandse vrouwen tussen de 16 en de 24 jaar. Nederlandse vriendinnengroepen zijn hecht en intiem; driekwart verkiest haar vriendinnen boven een liefde en zegt geen geheimen te hebben voor elkaar (52%). De helft van de meiden deelt details over haar seksleven onderling en vijftien procent heeft zelfs wel eens gezoend met haar BFF. Echter, een derde voelt zich ook wel eens buitengesloten of ervaart soms groepsdruk. In deze gevallen maken meiden zich schuldig aan het overdrijven van verhalen (36%) of een leugentje om bestwil (20%). Volgens een derde van de ondervraagden zorgt ruzie nadat het is goedgemaakt overigens voor een hechtere vriendschap.
Maar liefst driekwart van de jonge vrouwen heeft een vaste vriendinnengroep. En bijna negentig procent geeft aan helemaal zichzelf te kunnen zijn in het bijzijn van haar vriendinnen. De meerderheid (68%) voelt zich onder haar vriendinnen zo comfortabel, dat zij meer dingen durft te doen die normaal gesproken buiten haar comfort zone liggen. Om een nieuwe uitdaging aan te gaan zijn het dus vooral vriendinnen (73%) die voor een extra duwtje in de rug zorgen, eerder dan ouders (62%) of een liefde (59%). En Nederlandse meiden dromen groots. De top-5 bucketlist:
Een (wereld)reis maken (42%)
Bungeejumpen of parachutespringen (39%)
Zingen in het openbaar (23%)
Presenteren/spreken voor een groot publiek (18%)
Een extreme sport beoefenen (17%)

Cheeky detail: vijftien procent droomt ervan een one-night-stand te hebben…

Favoriete girls-day-out
Eén op de vijf besteedt haar tijd liever met vriendinnen dan met haar geliefde. Winkelen (59%) en uit eten gaan of een terrasje pakken (56%) horen dan met stip thuis in een perfecte meidendag. Ook samen stappen of naar een festival gaan zijn populair (31%), gevolgd door vakantie; bijvoorbeeld een weekendje weg of een citytrip naar het buitenland. Andere favoriete activiteiten zijn spelletjes spelen (14%), samen sporten (11%) en een beautymiddagje houden (10%). Libresse vindt dat meiden alle uitdagingen aan moeten gaan, ook al ben je ongesteld. Het merk introduceert daarom het nieuwe truth-or-dare game Play  Fearless, dat je samen met je vriendinnen via Instagram en andere social media kunt spelen. Ga gauw naar het Instagram-account LibresseNL en tag jouw vriendinnen in de speelkaarten.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Libresse uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Panelwizard. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in hoe belangrijk vriendinnen zijn voor Nederlandse meiden en welke activiteiten zij het liefst met elkaar doen. Aan het onderzoek hebben 1.105 vrouwelijke respondenten tussen de 16 en 24 jaar deelgenomen. Hierbij is rekening gehouden met een reële spreiding in leeftijd, gezinssituatie en opleidingsniveau.

Over Libresse
De producten van Libresse zijn al ruim 70 jaar geïnspireerd op vrouwen en wat vrouwen bezighoudt. Libresse producten zijn ontworpen om perfect te passen en de meest optimale zekerheid en comfort te bieden. Hoe beter de pasvorm, hoe meer zekerheid een product biedt en hoe beter de vrouw zich voelt. Vrouwen verwachten veel van maandverband en inlegkruisjes, een markt die daarom wordt gekarakteriseerd door de ontwikkeling van steeds weer nieuwe en verbeterde producten. Libresse is een handelsmerk van SCA, een internationaal bedrijf dat producten voor persoonlijke hygiëne, tissues, verpakkingen, papier en producten uit de bosbouw ontwikkelt en produceert.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer