De 5 meest voorkomende irritaties aan een vent

rechtsinof-pair-707506_1920Vrouwen spuiten te veel parfum, dragen schoenen waarop ze niet kunnen lopen en hoppen van dieettrend naar dieettrend. Als we mannen moeten geloven zijn een hoop vrouwendingen een bron van ergernis. Maar wat zijn nu de grootste ergernissen die wij bij mannen ervaren? En, misschien belangrijker, hoe kunnen we dit oplossen?

1. Een huis vol slingerende sokken

Mannen vinden vaak dat vrouwen te veel zeuren. Maar als mannen nou ietsje minder lui zouden zijn, dan zou dit misschien ook niet nodig zijn, toch? Zitten we daar weer op de bank met een vieze onderbroek, krijgen we de tandpasta weer niet uit de tube omdat de dop er een nacht niet op heeft gezeten, komen we er al zittend achter dat er geen wc-papier meer is of zitten we wederom met onze billen op de koude porseleinen rand omdat de wc-bril omhoog staat. Een bron van ergernis aan mannen is de gemakzucht en laksheid waarmee ze met het huishouden omgaan, waardoor wij weer degene zijn die het moeten oplossen.

De oplossing: In plaats van hierop te reageren met verwijten, boze hints of stakingen, kun je beter aan je man aangeven hoe fijn je het vindt als hij je helpt.

2. Hij drinkt direct uit het melkpak

In plaats van gewoon een glas te pakken, drinkt jouw jongen rechtstreeks uit de fles. Het speeksel loopt terug, en zit dus in het glas drinken wat jij vervolgens voor jezelf inschenkt.

De oplossing: Communiceren is de sleutel, dus het is in ieder geval handig om eerst op een normale manier te vertellen wat je van dit gedrag vindt. Introduceer de regel: uit het pak drinken is opdrinken. Als hij echt hardleers is kun je een pak een keer vullen met iets anders (pure wodka), maar of dit de meest genuanceerde oplossing is, is de vraag.

3. Hij luistert niet

Vragen op WhatsApp blijven onbeantwoord, dingen die tijdens het avondeten zijn verteld zijn een uur later alweer vergeten en een mening over je nieuwe jurkje kun je ook wel vergeten. Hoe kan het toch dat mannen niet lijken te luisteren naar wat wij vragen of vertellen?

De oplossing: Mannen en vrouwen gaan op een andere manier om met taal, en staan dan ook anders in een gesprek. Stel belangrijke vragen bijvoorbeeld aan het begin van een gesprek (niet tussendoor op WhatsApp) zodat hij alle aandacht erbij heeft, en luister vervolgens naar wat hij te zeggen heeft. Het is trouwens ook handig om geen belangrijke gesprekken te willen voeren op het moment dat jullie iets anders doen, zoals een film kijken, en conversaties over dingen die van belang zijn voor ons maar niet voor hem (het nieuwe jurkje) in het vervolg met onze vriendinnen te bespreken.

4. Lichaamsgeluiden

Een harde boer als je ouders op bezoek zijn, een scheet als je naast hem op de bank zit of extreme geeuwen tijdens het ontbijt. Mannengeluiden liegen er niet om.

De oplossing: Boys will be boys. De oplossing is waarschijnlijk om je neer te leggen bij zijn natuurlijke geluiden, of in ieder geval afspraken te maken over de momenten.

5. Och, hij is weer te laat

Uit onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat de grootste ergernis van vrouwen aan mannen zijn onachtzaamheid is. “Ik ben over een half uurtje thuis, laatste biertje” loopt uit op een nachtje half doorhalen, tijdens een romantisch avondje praat hij alleen maar over zichzelf en bij het plannen van zijn ‘mannenavond’ is hij vergeten dat jullie dat weekend naar Barcelona gaan.

De oplossing: Laat hem weten wat dit gedrag met jou doet, dat je je aan de kant gezet voelt, ongehoord of niet gerespecteerd. Grote kans dat hij er geen erg in heeft dat hij iets stoms doet.

Als de irritaties te hoog oplopen

Over het algemeen zijn deze ergernissen te overzien, en zal je in iedere relatie tegen (andere) storende factoren aanlopen. Deskundigen geven aan dat geduld de sleutel is tot het overgaan van de irritaties in de relatie. Probeer niet te veel in eens te willen veranderen.

Is het in jullie geval helemaal niet te overzien en zijn de ruzies die hieruit voortvloeien dat al helemaal niet? Dan is er misschien meer aan de hand. De irritaties kunnen het gevolg zijn van een onstabiele relatie. Niet voor niets dat irritaties in de top 5 redenen waarom een relatie overgaat genoemd wordt. Kijk of jullie de onderliggende psychologie van de ergernissen kunnen doorgronden, desnoods met professionele hulp.

Lopen de irritaties zo hoog op dat samen door één deur niet meer gaat en heb je alles geprobeerd, dan worden jullie er beide wellicht gelukkiger van om uit elkaar te gaan. Als je je beide continue aan elkaar ergert is dat voor niemand goed. Waak wel voor het feit dat er veel geregeld moet worden als je wilt scheiden en dat jullie samen afspraken zullen moeten maken. Dit is niet altijd even gemakkelijk, vooral niet als je het bloed onder elkaars nagels vandaan haalt. Komen jullie er zelf niet aan uit, kan het verstandig zijn om een beroep te doen op professionele hulp als een scheiding mediator.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer