Mannen vaker kalm en rustiger dan vrouwen

Schermafbeelding 2015-11-02 om 08.35.10Zieltjes zonder zorgen? Althans, niet zoveel (onnodige) zogen als vrouwen? Het lijkt er wel op, want mannen ervaren vaker positieve emoties dan vrouwen, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mannen voelen zich vaker kalm en rustig en zijn ook vaker gelukkig, terwijl vrouwen het leven vaker zinvol vinden. 69 procent van de mannen zegt (bijna) altijd gelukkig te zijn, tegenover 64 procent van de vrouwen. Mannen en vrouwen zijn even vaak tevreden met het leven.
Het grootste verschil tussen de sekses is te zien bij gevoelens van kalmte. Bij mannen voelt 72 procent zich (bijna) altijd kalm en bij vrouwen 61 procent. Vrouwen ervaren vaker negatieve emoties als erg zenuwachtig zijn, zich somber voelen en in de put zitten.
Over het algemeen is 85 procent van de Nederlanders tevreden met het leven. Mannen en vrouwen verschillen hierin niet. Nederlanders zijn vooral tevreden over hun relatie (94 procent), vrije tijd (75 procent) en financiële situatie (70 procent). Over het gewicht is 65 procent van de Nederlanders tevreden. In Drenthe, Friesland en Zeeland zijn mensen het meest tevreden over hun leven. 87 procent van de inwoners van deze provincies zegt blij te zijn met zijn leven. In Flevoland zijn inwoners het minst tevreden (81 procent).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer