Opgewonden van kopje koffie

Drink je zelden tot nooit koffie? Moet je eens doen! Grote kans dat je je partner bespringt en hem de kleren van het lijf scheurt. Een aantal Amerikaanse wetenschappers beweren namelijk dat je opgewonden wordt van koffie. Ze hebben het effect van koffie bij ratten onderzocht. Inderdaad de meest geile dieren die ik me kan voorstellen….

De werking van koffie wordt al veel langer dan vandaag onderzocht, meldt Annet.nl. Het zwarte drankje zou zelfs heel wat positieve effecten op onze gezondheid hebben. Het vermindert het risico op borstkanker en hartziektes en heeft een gunstige invloed op ons geheugen. Nu blijkt uit een onderzoek aan de Southwestern University dat koffie vrouwen seksueel kan opwinden.

Een lekker goedkoop alternatief voor nooit-werkende drankjes als Spaanse Vlieg. Voor het onderzoek dienden de wetenschappers 108 vrouwelijk ratten een kleine dosis cafeïne toe. Daarna maten ze de tijd tussen twee paringssessies. Daaruit bleek dat de ratten die cafeïne in hun bloed hadden, veel sneller naar de mannetjes terugkeerden voor een tweede vrijpartij.

Maar voor de zware koffiedrinkers onder ons gaat het geen wondermiddel worden (schrijft degene die zojuist een derde kop koffie achteroverslaat met een teleurgsteld gevoel…)

‘Deze ratten hadden nog nooit cafeïne geproefd’, verklaart Fay Guarraci, een van de onderzoekers. ‘Bij mensen zou koffie het seksuele verlangen alleen stimuleren als ze geen regelmatige gebruikers zijn.’

De woordvoerder van de British Coffee Association relativeert de onderzoeksresultaten. ‘We zijn niet overtuigd. Mensen zouden tien kopjes koffie moeten drinken om hetzelfde effect te bereiken en dat is niet het normale consumptieniveau. Koffie heeft inderdaad gunstige effecten op de gezondheid, maar dit is er geen van.’

Maar goed, geen koffiedrinker dus? Zet wat dubbele espresso’s en bespring je partner!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer