Biseksualiteit wordt een behoorlijke trend

Ben jij iemand die vaker zin heeft dan je man en de hele dag zo geil is als boter? Grote kans dat je in katzwijm valt voor een andere vrouw. Want hoe meer vrouwen van seks houden, hoe meer ze vallen voor andere vrouwen, is de conclusie van een Amerikaanse studie uitgevoerd door seksexpert Richard Lippa.

Vrouwen die seksueel erg actief zijn, zijn maar liefst 27 keer sterker geïnteresseerd in het eigen geslacht dan mannen. Voor het onderzoek werden 3.500 mensen ondervraagd over hun seksuele voorkeur. Daaruit bleek dat 0,3 procent van de mannen zich aangetrokken voelt tot andere mannen. Bij de vrouwen valt maar liefst 8 procent voor andere vrouwen. Heel herkenbaar als je om je heen kijkt. Een man die even zoent met een andere man, is zeldzaam als je het afzet tegen vrouwen die zomaar eens met elkaar zoenen.

Dit zou te maken hebben met biologische verschillen bij sterke seksuele impulsen. Zowel mannen als vrouwen verlangen dan heviger naar vrouwen. (En uiteraard zou ik willen zeggen…) ‘Naar mijn mening zijn er heel weinig biseksuele mannen en zijn er opvallend meer biseksuele vrouwen’, vertelt Lippa in de krant The Independent. Nou Onderzoeker, dat ha dik je ook wel kunnen vertellen.

Het onderzoek bevestigt de resultaten van eerdere studies. Zo blijkt uit een sekspeiling van de BBC dat 6 procent van de vrouwen biseksueel is, tegenover drie procent van de mannen. Tussen 1990 en 2000 is het aantal biseksuele vrouwen zelfs verdubbeld. Als we de seksuologen mogen geloven, dan wordt biseksualiteit de komende jaren een trend. Dan ben je dus niet alleen maar hip met het juiste kapsel en de juiste kleding, dan moet je ook nog eens naar bed met een vrouw…

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer
 • Doomed

  Oh er zin wel bisexuale mannen maar die komen veel minder vaak uit de kast. Als vrouw wodrt het als cool gezien maar sommige heteros doen het in hun broek als ze weten dat je homo bent met allerlei rare vooroordelen als dat je stiekem sex zou willen. Als alle bi mannen uit de kast zouden komen zijn het er een hoop. Praat maareens op gay.nl, ladinging homos en bi mannen in de kast.

 • Biskwie

  Biseksualiteit is geen trend, maar vrouwen durven er nu gewoon eerder voor uit te komen en er meer informatie over op te zoeken.
  Op biskwie.com vind je meer informatie, nieuws, chatbox, forum en veel gezelligheid.

 • Tamz

  Ach, laten we het er dan maar op houden dat dit geen trend is die ooit uit de mode raakt ;)

  Op bimeiden.nl kun je trouwens ook een hoop vinden en in contact komen met gelijkgestemde dus “trend-volgers” haha.