Seks is pas echt leuk als je oud bent

Misschien denk je dat je nu in de bloei van je leven zit en dat je seksleven er alleen maar slechter op gaat worden: niet dus! Het is de planning dat we op ons vijftigste een heftiger seksleven hebben dan op ons dertigste. Want ondanks dat je dan wel met meer problemen kampt, haal je er meer voldoening uit. Is dat even een mooi vooruitzicht?

Een team van Noorse en Amerikaanse wetenschappers heeft 1.185 mannen tussen 20 en 79 jaar ondervraagd over hun seksleven, lezen we op Annet. Daarbij werd de mannen gevraagd om op een schaal van 0 tot 4 hun seksuele voldoening aan te duiden. De grote winnaars waren de twintigers met een score van 2,79. Opvallend was dat de vijftigers op de tweede plaats stonden met een gemiddelde van 2,77. Daarmee deden ze beter dan de dertigers die 2,55 scoorden. De veertigers scoorden 2,72. Jammer genoeg gaat de seksuele voldoening wel achteruit vanaf 59 jaar. De zestigers gaven zichzelf nog een score van 2,46. Bij de zeventigers daalde dat tot 2,14.

De problemen in bed namen wel toe met de leeftijd. Zo waren de zeventigers veel minder tevreden over hun erecties dan de twintigers. Ook de scores voor de ejaculatie daalden naarmate de leeftijd steeg. ‘De studie bewijst dat er een heel sterk verband bestaat tussen leeftijd en seksuele prestaties, maar niet tussen leeftijd en seksuele voldoening’, zegt Sophie Fossa, een van de onderzoekers. ‘Het is dus niet omdat oudere mannen seksueel minder presteren en meer problemen ondervinden, dat ze daarom ook minder van seks genieten.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer