Seks meer ontspannen dan zelfbevrediging

Goemorgen! Het Duitse tijdschrift Der Spiegel publiceerde onlangs een onderzoek waaruit bleek dat masturberen heel wat minder ontspannend is dan seks met een partner. Bij het vrijen met een geliefde komt er na het hoogtepunt namelijk een grote hoeveelheid prolaktine vrij in de bloedbaan die de werking van het opwindende hormoon dopamine afremt. Volgens mij is zelfbevrediging ook iets wat de meesten er ‘even bij doen’ en neemt het merendeel voor seks toch wel iets meer tijd. Zal dat er ook iets mee te maken hebben?

Hoe groter de hoeveelheid prolaktine, hoe meer ontspannen de partners zijn na de seks, meldt Annet.nl. Ook bij het masturberen komt er prolaktine vrij, maar de hoeveelheden zijn beduidend kleiner. Dat verklaart volgens de wetenschappers waarom partners na een vrijpartij veel ontspannender zijn dan na het masturberen.

Om tot deze onderzoeksresultaten te komen, hebben de wetenschappers een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Ze lieten een groep testpersonen eerst naar een erotische film kijken en daarna vrijen met hun partner of zichzelf bevredigen. Uit de testresultaten bleek dat de prolaktinewaarden in het bloed van de personen die met hun partner hadden gevreeën zo’n vier keer hoger lagen dan bij de overige proefkonijnen. De onderzoekers hopen de testresultaten te kunnen toepassen op hun onderzoekswerk naar de oorzaken van impotentie. Wat we met deze resultaten moeten weet ik niet. Meer seks? Meer ontspanning tijdens de zelfbevrediging? Wat willen al die onderzoekers nou toch van ons???

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer