Seks tijdens eerste date: doen!

Al bij een eerste date het bed met iemand delen, verhoogt de kans op een vaste relatie, zo beweert de Britse bioloog Barry Gibb. Hij heeft een boek geschreven, getiteld: 'The Rough Guide To The Brain'. Het klinkt dus wel als een goed advies, om er meteen bovenop te duiken. Toch denk ik dat je je er niet door moet laten leiden. Mocht je twijfelen aan de juistheid van je date, kijk dan eerst eens hoe hij eet. Want zit hij bijvoorbeeld te zeiken dat hij geen groenten lust en smakt hij met open mond, dan heeft seks dus GEEN ENKELE zin!

Met zijn bewering ontkracht Gibb het idee dat het juist beter is om op de eerste date nog even te wachten met seks. Volgens Gibb zorgt de seks voor chemische reacties in de hersenen, wat tot liefde en relaties leidt.

"Tijdens seks en in het bijzonder het orgasme komen de hormonen oxytocine en vasopressine vrij", aldus Gibb. "Die stoffen houden verband met een toename van binding, verbondenheid en vertrouwen."

Gibb vervolgt: "Iedereen probeert altijd romantisch en hoffelijk te zijn op de eerste date, maar de chemische reacties in de hersenen duiden enkel op lust en verlangen."

Bron: fok

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer
 • Als tijdens een eerste date blijkt dat beiden naar seks verlangen en je elkaar aantrekkelijk vindt dan zie ik niet in waarom je het niet zou doen. Blijkt dat goed te bevallen en blijkt ook nog eens dat je het op geestelijk gebied goed met elkaar kunt vinden dan kan daar zeker een goede relatie uit ontstaan. Je moet lijkt me nooit oerdriften onderdrukken, dat leidt alleen maar tot frustraties. En ook al wordt het verder niks, wat is er mis mee als je van elkaar genoten hebt? Misschien krijg ik nu wel een stel moraalridders over me heen, maar dat moet dan maar. Ik vind het juist hypocriet als je allebei ernaar verlangt seks te hebben je het niet doet uit angst dat men je ervoor veroordeelt.

 • Mijn idee ook! Waarom wachten (op wat?) als je beiden het gevoel hebt seks te willen? Al zou het niet tot een relatie komen, dan heb je in ieder geval een lekkere nacht gehad.
  Een boekentip hierover: Het genot van een Prooi van Raven Dice. De hoofdpersoon gaat hierin behoorlijk ver, maar geniet er tenminste wel van!

 • steven

  ik heb zoiets als je het bijde wilt en je bent er ook egt aan toe dan zou dat moeten kunne misschien heb je bepaalde twijfels. misschien zorgt de seks ervoor dat er een aantal twijfels bij je wegvallen zou dat niet gebeuren en je zou meer gaan twijfelen ga dan eens nadenken of het egt is wat je wilt en of je je egt wil verbinden met die persoon. ik denk op mijn beurt dat door seks elkaar wel een heel stuk beter leert kenne dus als je het bijde wilt stel het dan niet uit en doe het gewoon en als je twijfeld denk er dan nog eens over na.

 • Je kunt ook gewoon seks met iemand hebben zonder dat je je met die persoon wilt verbinden. Gewoon omdat je er allebei zin in hebt. Liefde is geen voorwaarde om goede seks te kunnen hebben. Dat willen de moraalridders ons wel doen geloven, maar dat is kul.

 • Hanneke

  Hoe lang die relaties duren, waar dat onderzoek over gaat, dat zetten ze er dan weer niet bij…

  Als iemand zich op een eerste date niet bij jou kan inhouden, wie garandeert dan dat die persoon zich later tijdens een huwelijk wél kan inhouden bij andere mannen/vrouwen?

 • Sorry Hanneke, je snapt er niks van!

 • Grappig: ik werd door iemand geattendeerd op het feit dat mijn boek hier is genoemd.
  Wat een leuk onderwerp!
  Ik persoonlijk vind ook dat je je geen snars moet aantrekken van wat anderen vinden. Niemand kan beslissingen maken tov jouw leven, omdat het nou eenmaal JOUW leven is.
  Vul dat dus in zoals jij wilt en als je dus meteen bovenop iemand wil springen en een explosieve nacht wilt hebben? DOEN!!!
  Het leven is veels te kort om lekkere dingen te missen :-) )
  Raven Dice.

 • Raven Dice, jij snapt het duidelijk wel. Maar veel mensen willen blijkbaar niet inzien dat je ook seks kunt bedrijven zonder dat er van liefde sprake is. Kun je ze ook niet kwalijk nemen want dat is hen zo ingeprent door ouders en vooral de kerken spelen daar een kwalijke rol in.

 • @ Jan:

  You’ve got mail!

 • JS

  Achterlijke stelling van vast een gore geile knakker! Sodemieter op zeg! Die zogenaamde relatie is dus slechts op de sexuele prestatie geënt…en je dan nog af vragen waarom die zo snel op je uitgekeken is zeker???

 • JS

  …En túúúrlijk vinden de mannen hierboven dat je lekker over Jan en Alleman heen moet kunnen kruipen… Prima…Maar ik wil zo’n liefdeloos beest never-ever in mijn nest hebben! Zo’n afgelikte ijsco die het met iedereen die maar JA zei heeft gedaan en daarna komt met een mooi verhaal dat het bij jou toch écht anders is hoor….. Geloof je het zelf dat je in staat bent je HELEMAAL aan iemand te geven waar je geen zier om geeft?! Dat zo’n ervaring vergelijkbaar is? Veel vrouwen hoeven zo’n viezerik niet al is het maar uit zelfrespect!

 • Het lijkt erop dat jij andere standpunten hierover hebt, JS. Maar laat een ander dan ook zijn/haar eigen standpunten hierover hebben?

 • Beste JS,
  Het is een beetje kort door de bocht om mensen die puur uit lust samen willen vrijen te veroordelen. Ja, volgens de bestaande normen is dat fout, maar wie maken die normen? Zouden die niet een beetje achterhaald zijn. Natuurlijk kun je de liefde samen bedrijven omdat je van elkaar houdt, maar liefde is geenszins noodzakelijk om de liefde te kunnen bedrijven hoor. Het is heel goed mogelijk dat je een volslagen onbekende tegenkomt en er ineens een vonk overslaat bij beide wel te verstaan. Die wederzijds zo’n erotische lading teweegbrengt dat deze alleen maar door de liefdesdaad uit te voeren tot ontlading kan komen. Dan heb je waarschijnlijk de wip van je leven. Dat is heel wat anders dan maar met de eerste de beste die je tegenkomt en gewillig is dit te doen. Maar zolang we hier de hypocretie hoog in het vaandel houden, vooral onder invloed avn de kerken, zal men dit wel nooit accepteren. Wanneer je zelf nog nooit deze vonk hebt over voelen springen dan heb ik medelijden met je, want dat is iets wat niet met enkele woorden te beschrijven is.

 • Paul Sender

  best belangrijk op een eerste date. zo ontdek je al snel of het ook op dat vlak kan klikken en wordt de opgehoopte druk sneller minder

 • Charlene

  Wat een gezeur zeg, alsof een vrouw dan niet vies zou zijn als ze het zou doen, en wat Hanneke zegt slaat nergens op want ik neem aan als je een eerste date heb dat je dan vrijgezel bent. Als je het beide wil;lets do it!

 • Pooki

  Waarom zou je het niet doen, als dat is waar je beiden behoefte aan hebt. Als de ‘vonk’ over is gesprongen. Je hebt misschien wel de nacht van je leven!
  Ik had op de 1e date met mijn man ook sex met hem, da’s nu alweer bijna 15 jaar geleden en we zijn nog steeds happy met elkaar!

 • Normaal doe ik niet aan seks op de eerste afspraak.
  Alleen laatst een dame leren kennen en bij de eerste zoen was het al duidelijk dat er meer zou volgens. Als je elkaar op straat bij een afscheid al bijna opeet kun je al raden waar ik eindigde dus. Nu alleen wel dubbele gevoelens. Vooral omdat ik me liet mee sleuren en dus eigenlijk door haar wil in bed belande. Is het voor haar ook een abnormale situatie of gebeurt dit vaker. Deed ze het alleen voor de sex? Ach wel de avond van me leven gehad.

  we zullen zien wat volgt!

 • ess

  Ik heb laatst op een eerste date sex gehad, we hebben nog geen 2de date gehad maar die komt eraan..
  maar waar ik me wel zorgen over maak is of hij dan niet alleen nog een Date wil voor de sex.
  het klikte wel goed.
  ik denk dat je beter kunt wachten, maar als je je echt niet kunt inhouden,waarom niet. dat heb je niet zomaar bij iedereen.
  tenminste ik niet..

 • DY

  Na de reacties hieronder te hebben gelezen moet ik me toch echt bij een aantal van jullie aansluiten! Wij vrouwen hoeven ons niet af te vragen naar het ‘waarom’ hiervan… een kleine kans nl dat dat verandert. Maar vaker dan eens baal ik er goed van dat we nadien een stempel krijgen wanneer we niks anders doen (just like you guys!) dan opgaan in het moment! Niet nadenken maar genieten. Alsof wij vrouwen niet af en toe spontaan horny mogen zijn! Als je daar over nadenkt zou het een saaie wereld worden… Alhoewel ik me er wel bewust van ben dat sinds wij vrouwen hiervoor uitkomen (door toch in die auto te schieten wanneer meneer belt en je vraagt te komen, door al de sex op tv waar je zo langzamerhand in NL niet meer omheen kunt, etc etc) Maar hoe zit het wanneer de man in kwestie achteraf nog leuker blijkt te zijn… dat is een lastige! Ben zelf 24 en heb nu 3dates gehad met een geweldige vent. Zo overweldigend, zijn hele aanwezigheid voelde goed, de bewuste klik was er, veel dingen gemeen en ik kon heerlijk gemakkelijk mezelf zijn. Dat leidde ertoe dat we op date2 sex hebben gehad en natuurlijk konden we het de laatste keer ook niet laten….. Btw, hier spreekt iemand die o zo moeilijk verliefd wordt en niet vlug onder de indruk is.. maar ow ow jawel hoor! Can’t stop thinking about him!! Vreselijk.. Vooral omdat mijn hart net iets te hard gebroken is een kleine 2jr geleden, waardoor ik nu een muur om me heen heb. Ik lach veel en lach veel weg… dichtbijkomen bij mij als persoontje, is een heel ander ding. Dat vergt tijd. Maar deze koppelpoging (met dank aan een vriendin v me) is natuurlijk al heftig begonnen. Hoe komen wij vrouwen er nu achter of meneer dit eigenlijk zo wel prima vind of hij je uiteindelijk beter wil leren kennen?? De tip van het daten buiten de deur is een hele goeie! Dat was eigenlijk ook mijn eerste bedoeling geweest, maar als de guy in kwestie voor je gaat koken (heel goed kan koken!) en het ‘safe’ is zoals in mijn geval (collega v mn vriendin) dan kan het soms toch wel eens in sneltreinvaart gaan. Gelukkig zijn er nog meer mensen met mij die niks anders doen dan gewoon ons gevoel volgen. Zo zie je maar dat soms dat gokje nemen, niet altijd hoeft te betekenen dat het vuur dan al is gedoofd. Ook die kan opwaaien en bij de man in kwestie iets losmaken. Om nu alle ballen bij hem te leggen is ook niet helemaal fair lijkt me… Maar wanneer de interesse is gewerkt en de nieuwsgierigheid verder op de voorgrond treedt.. dan zijn we toch de eerste die weer van jullie horen? If a guy likes you, he stays in touch right? Dan doet hij wel moeite je te spreken daten en dus je te zien lijkt me… Volgende keer ga ik maar voor dat restaurantje ;) Keep my fingers crossed in mijn geval, voor een goede afloop @Loveland…

 • apartments in Oklahoma offer sufficient airport
  parking space for house guests and tenants.
  Mayfair Residency residences are designed courtesy of well
  skilled design engineers and architects. Get the ok
  answers, and may well be a material tenant.