Ruik aan een man en je weet of hij je ziet zitten

Als je heel goed aan hem snuffelt, kun je de seksuele behoeften van je vent ruiken. Moet ie wel voor zweten, want daar ruiken we het aan. Romantisch, niet? Het zweet van een man vertelt een vrouw namelijk of hij seksuele belangstelling voor haar heeft, zo blijkt uit een Amerikaanse experiment. Lijkt me ook leuk om eens bij een willekeurige vent in de supermarkt te proberen!  
De onderzoekers van Rice University in Texas verzamelden voor hun onderzoek zweet van enkele mannen die twee dagen lang geen zeep of deodorant hadden aangeraakt. Sommige zweetmonsters werden afgenomen vlak nadat de mannen een erotische film hadden aanschouwd. Maar er werd ook zweet ‘afgetapt’ toen ze net een weinig opwindende documentaire hadden bekeken.

De onderzoekers lieten vervolgens negentien vrouwelijke proefpersonen aan de verschillende zweetmonsters ruiken. Tijdens dat reukexperiment werd er een MRI-scan gemaakt van de hersenen van de vrouwen, om te kunnen vaststellen hoe hun brein reageerde op de verschillende soorten zweet.

De resultaten van het onderzoek zijn opvallend, zo meldt de Britse krant Daily Telegraph.
De vrouwen konden weliswaar niet bewust aangeven welk zweet afkomstig was van opgewonden mannen. Maar het ‘seksuele’ zweet activeerde wel gebieden in hun hersenen, die worden geassocieerd met emotie, sex en plezier.Het zweet dat niet was afgenomen bij opgewonden mannen, had veel minder impact op hun brein. Volgens onderzoeksleidster Denise Chen bewijst het experiment dat een vrouw onbewust in staat is om te ‘ruiken’ of een man seksuele belangstelling voor haar heeft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer