Spermacellen hebben er in de zomer meer zin in…

Wil je een kind? Dan doe je er goed aan in de zomer met je vent ‘van bil’ te gaan. Want spermacellen zwemmen in de zomer, met name in de maanden juli en augustus stukken sneller dan in de rest van het jaar, zo concluderen wetenschappers van het Universitaire ziekenhuis van Parma in Chronobiology International. Uit onderzoek blijkt dat spermacellen actiever zijn gedurende de zomermaanden. Dat zou volgens researchers te maken hebben met de veranderingen in de hormoonniveaus bij mannen, wat weer met het wisselen van de seizoenen te maken heeft. 

Voor het onderzoek werden 5.188 mannen met vruchtbaarheidsproblemen onder de loep genomen. De beweeglijkheid van spermacellen is het laagst in de winter. Het aantal mannen met een beweeglijkheid van meer dan 40 procent was 65,3 procent in de zomer en 50 procent in de winter. Een grotere beweeglijkheid van spermacellen zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om een vrouwelijke eicel te bevruchten. De zomer, met name in de maanden juli en augustus, blijkt de beste periode om een kinderwens te vervullen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer