Slechte zet van Hollands Next Topmodel door plussizemodel te laten gaan…

Wat dom. En wat een slecht signaal: ondanks dat plussize model Nienke van der Peet van Holland’s Next Top Model de meeste voorkeursstemmen kreeg van het publiek (bijna elfduizend) werd ze niet gekozen door de jury. Die gaven de wildcard aan iemand anders. Je luistert toch ook naar wat het volk roept? “De jury vond dat ik niet in het plaatje pas van HNTM”, aldus Nienke (24) in De Telegraaf. “Het lijkt erop dat het programma het niet aandurft om een plussize model te laten meedoen en daarmee het goede voorbeeld te geven. Het is natuurlijk een teleurstelling, maar de stemmen van ruim 10.000 mensen en alle berichtjes op Facebook en Instagram geven wel een fantastisch gevoel.” Zonde hoor. Kans gemist!
De redactie RTL Nederland reageert op het tumult: ”Zoals wij in de spelvoorwaarden van de Online Model Contest duidelijk hebben gecommuniceerd, wordt de wildcard toegekend aan een van de meisjes binnen de top 10 en niet automatisch aan diegene met de meeste stemmen. De jury is op zoek naar een meisje dat kan meedraaien in de absolute top van de modellenwereld en let hierbij op allerlei verschillende punten. Nienke is een prachtige meid, maar in dit geval is de keuze op een andere deelneemster gevallen. Nienke heeft hetzelfde bericht als alle andere deelneemsters gekregen.”

Tja…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer