52% van de vrouwen ervaart pesten op het werk

Wow: meer dan de helft van de vrouwen voelt zich wel eens gepest of geïntimideerd op de werkvloer. Dat vind ik een behoorlijk aantal. Ik werk voor mezelf en heb er dus niet mee te maken, maar het lijkt mij echt afschuwelijk om in zo’n situatie te zitten. Wat dat betreft is er dus weinig veranderd onder volwassenen als je het vergelijkt met pubers op een middelbare school. Bah! 52 procent van de ondervraagde vrouwen heeft zich wel eens gediscrimineerd gevoeld tijdens het werk. Een kwart gelooft daarnaast dat ze wordt overladen met te veel taken en soms oneerlijk wordt bekritiseerd, zo meldt Nu.nl. Nog even een stukje heftiger: één op de tien vrouwen geeft toe ooit het slachtoffer van seksuele intimidatie te zijn geweest, zo blijkt uit de enquête van Opportunity Now, dat campagne voert voor gendergelijkheid op het werk. Heel bizar. En ook bijzonder lastig om aan te pakken.
Daarnaast is de meerderheid van de werkende vrouwen ervan overtuigd dat het krijgen van kinderen de kans op vooruitgang in hun carrière sterk beïnvloed. Dat geloof ik ook direct. Je bent als moeder gewoon een heel stuk minder aantrekkelijk voor een bedrijf als wanneer je geen kids hebt. 17 procent van respondenten denkt dat de kans op promotie aanzienlijk kleiner is vanwege hun geslacht. Pffff… Welkom in 2014. Wanneer zal dit nou eens veranderen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer