Aardig wat vrouwen zijn liefst thuis bij de kids

Niet meer werken… Ik moet er niet aan denken. Toch zou het liefst één op de drie werkende moeders, als ze zich dit kon veroorloven, meteen stoppen met haar werk om de kinderen op te voeden, zo blijkt uit recent onderzoek. Meer dan een kwart van de ouders zegt moeite te hebben de kosten voor kinderopvang te kunnen betalen. Gemiddeld betalen de ondervraagden ongeveer 65 euro per week voor kinderdagverblijven, babysitters en naschoolse opvang.37 procent van de werkende moeders wil het liefst thuis blijven om voor de kinderen te zorgen, terwijl meer dan de helft van de vrouwen haar baan niet kwijt zou willen, maar wel minder uren zou willen maken. Een vijfde van de vrouwen zegt juist meer uren te willen maken, als ze betrouwbare en betaalbare kinderopvang kon regelen.De duurste vorm van opvang is een nanny of au pair voor gemiddeld 245 euro per week, gevolgd door een kinderdagverblijf (127 euro per week gemiddeld) en een peuterspeelzaal (104 euro gemiddeld.)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer