Nobelprijswinnaar heeft het liefst aparte werkruimte voor vrouwen

De Britse Nobelprijswinnaar Tim Hunt heeft spijt van zijn opmerkingen over vrouwelijke wetenschappers. Hij zei onder meer dat ze gaan huilen als je ze bekritiseert. “Ik zal uitleggen wat mijn probleem is met meisjes”, aldus de biochemicus op een conferentie in Zuid-Korea voor wetenschapsjournalisten. “Drie dingen gebeuren als zij in het lab werken: jij wordt verliefd op hen, zij worden verliefd op jou en als je kritiek op ze hebt, barsten ze in huilen uit.” En daar heeft hij dus spijt van.  “Het was niet mijn bedoeling om iemand voor het hoofd te stoten.” Het was volgens Hunt een poging tot humor die volkomen doodsloeg. Tja. Mensen begrijpen dit soort dingen nou eenmaal niet…Ondanks zijn excuses blijft Hunt overigens wel achter zijn opvattingen staan. Hij vindt dat het verstandig is om vrouwen en mannen in aparte ruimten te laten werken. “Ik ben verliefd geworden op collega’s en vice versa. Dat is erg storend in het wetenschappelijke onderzoek, omdat het verdraaid belangrijk is dat iedereen in het lab op gelijke voet staat.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer