Trend: vrouwen gaan freelancen!

Ik heb een trend gezet! In het tweede kwartaal van 2015 nam het aantal vrouwelijke freelancers namelijk met ruim 15 procent toe, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Ook het aantal mannelijke freelancers nam toe, maar in mindere mate (ruim 5 procent). Dit blijkt dinsdag uit cijfers van payrollbedrijf Tentoo. “Steeds meer vrouwen kiezen voor een bestaan als freelancer. Dit wordt mede veroorzaakt doordat zij, vaker dan mannen, parttime werken. Deze flexibiliteit maakt hen ook zeer interessant voor opdrachtgevers”, aldus Paul den Ronden, algemeen directeur Tentoo.
Op het vlak van beloning voor hun werkzaamheden, blijven vrouwen nog achter bij hun mannelijke collega’s. Mannen verdienden in het tweede kwartaal van 2015 gemiddeld 1,7 procent meer, terwijl vrouwen 1,2 procent meer vergoeding ontvingen. Den Ronden legt uit: “Mannen kunnen meer uren maken dan vrouwen, doordat veel vrouwen bewust parttime werken. Daardoor is er voor hun mannelijke collega’s meer ruimte om meer te werken en dus meer omzet te genereren.”  De gemiddelde omzet van Nederlandse freelancers steeg in het tweede kwartaal, al was het beperkt (1,3 procent). Ook de gemiddelde tarieven kenden een lichte stijging (0,3 procent). Het aantal gewerkte uren nam wel behoorlijk toe. Volgens de kwartaalmonitor van Tentoo groeide het gemiddeld aantal gewerkte uren met ruim 10 procent. Ook het aantal opdrachtgevers nam met een vergelijkbaar percentage toe (9 procent).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer