Linneaushof: overdaad aan speelplezier

Testpanel: Wout (5, type nergens bang voor, alles moet over de kop gaan en het liefst nog ontploffen ook), Floor (2, type alles is eng, moet vooral roze zijn en er leuk uitzien) en Hester (28, type moeder)

Het eerste te testen ‘dagje uit’ was een bezoekje aan De Linneaushof. De ‘directie van’ kan met een gerust hart gaan slapen: het park is goedgekeurd. Veel speelplezier, prima geprijsd, druk maar niet te druk en ondanks dat De Linneaushof de grootste speeltuin van Europa is, doet het gezellig kneuterig aan.

Wouter was vooraf sceptisch. Een speeltuin is toch meer voor babies. Maar bij de eerste aanblik van de 156.832 speeltoestellen was hij om. In blinde paniek rende hij van schommel naar klimrek, van trampoline naar megaglijbaan. Want dat is het in de Linneaushof: er is vooral heel veel. Veel toestellen, waardoor je bijvoorbeeld niet eindeloos hoeft te wachten totdat je kind eindelijk eens in de kabelbaan kan.

Het was druk. Veel moeders met heel veel kinderen. Ik kreeg de indruk dat het grootste percentage bestond uit locals. Mensen uit de buurt met een seizoenskaart (die overigens bijzonder vriendelijk geprijsd is, 32 euro). Weinig toeristen, veel toeristen van eigen bodem.

Wat vooral indruk maakte op Wouter was het waterparadijs. Een verzameling van zwembaden met laag water en veel spuit- en kletterellende. Floor vond het vooral eng. Emmers met liters water die op de massa kinderen worden uitgestort, watervallen, fonteinen: genoeg ingrediƫnten voor een nat pak. Maar dat was prima met dit weer.

De prijzen van het restaurant zijn redelijk. Niet exorbitant, maar ook zeker niet laag. Maar goed, waar haal je nou nog wel voor een spotprijsje een park-menu.

De Linneaushof maakt een verzorgde indruk. Alles was netjes onderhouden. Hoewel het park kleuter- en peuterproof is ingericht, kun je je kinderen er geen seconde uit het oog verliezen. Een overwachts uitstapje van mijn dochter richting draaimolen eindigde bijna in een klein speeltuindrama. Maar het is ook niet echt de bedoeling dat je kids van deze leeftijd neerzet en zelf met de Viva op een bankje gaat hangen.

Ik heb wel verlekkerd gekeken naar ouders die dat wel deden. Duidelijk moeders van oudere kinderen. Nog even wachten voor mij…

Service: 10 (vriendelijke mevrouw achter de kassa, geen enkel probleem om even langs te komen voor een ‘vrouw.blog.nl-keuring’)

Speelpleziergehalte: 8 (leuk voor alle leeftijden, wel uitkijken dat je kind niet op een ‘eng’ toestel terecht komt)

Toeristisch: 8 (prima, niet teveel toeristen)

Aanradergehalte: 9 (voor niet teveel geld heb je hier een leuke middag met je kinderen)

Informatie: Vanaf 2 jaar betaal je 8 euro entree. Parkeren kost 3 euro. Het park is tot 1 oktober van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Tips: Vergeet geen zonnebrand, zwembroek en handdoek. Een name-tag of identieteitsarmbandje met je mobiele nummer is ook handig. Je verliest ze makkelijk uit het oog.

Adres: Linneaushof, Rijsstraatweg 4, Bennebroek

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • ik ben er jaren terug ook eens geweest. je had er trapkarren die aan een stang hingen, een soort helikopters. dat vond ik toen te eng, bang dat de karretjes af zouden breken. zijn die er nog steeds?

  • Hester

    Yep, zijn er nog steeds. Maar daar heb ik me ook niet aan gewaagd met een 2-jarige… Wout heeft wel in een luchtskelter gezeten. Stond voor hem in de top 5 leukste dingen.