Niet naar het strand, maar naar een recreatieplas

Testpanel: Wout (5, type nergens bang voor, alles moet over de kop gaan en het liefst nog ontploffen ook), Floor (2, type alles is eng, moet vooral roze zijn en er leuk uitzien) en Hester (28, type moeder)

Ik kan er echt niet bij: mensen die uren en uren in de file gaan staan om bij het strand te komen. Nederland kent tal van leuke recreatiestranden, waar je prima kan zwemmen, over het algemeen niet zo te maken hebt met bakken zand in je snavel en volop (gratis) kunt parkeren. Wij liggen altijd aan de Vinkeveense Plassen, Eiland 1. Maar ook in …

..de Loosdrechtse en de Maarseveense plassen of bijvoorbeeld recreatieplas Haarlemmermeer is het met deze belachelijke hoge temperaturen meer dan fijn om te zijn.

Mijn kinderen zijn gek op de plassen. Wout vangt visjes met een schepnet en Floor maakt zich druk om zand aan haar handjes en de temperatuur van het water. Het leuke van een plas is ook dat er vaak een vaste groep mensen zit. Je kinderen hebben er dus al snel vriendjes.

Iedere groeikern in Nederland heeft zijn eigen ‘Plas’. En die plassen zijn de moeite meer dan waard. Dus volladen die koelbox en liggen op je handdoek. Chech hier wel even hoe het ervoor staat met de waterkwaliteit. Want blauwalg kan bijzonder gevaarlijk zijn en zelfs de dood tot gevolg hebben. En hou je aan de regels van het recreatieschap. Want jaarlijks verdrinken er toch nog steeds te veel kinderen doordat ze eventjes aan het oog zijn ontsnapt of zich totaal niet houden aan de regels.

Hier vind je leuke waterspelletjes.

Hier vind je de Nederlandse Wateragenda.

Vergeet vooral geen Prrrikweg voor nare insectenbeten en zonnebrandcreme. Verbranden doe je snel aan het water.

Tip: huur eens een bootje: de plassen zijn nog leuker vanaf het water!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer