Ook in de zomer kan een museum leuk zijn

Testpanel: Wout (5, type nergens bang voor, alles moet over de kop gaan en het liefst nog ontploffen ook), Floor (2, type alles is eng, moet vooral roze zijn en er leuk uitzien) en Hester (28, type moeder)

Het ligt zeker niet voor de hand om tijdens een hittegolf een museum te bezoeken. Maar we hebben het toch gedaan. Het testpanel was wel gehalveerd: de 2-jarige Floor was nog niet wetenschappelijk genoeg aangelegd om mee te mogen naar New Metropolis in Amsterdam. De 5-jarige Wouter heeft er genoten. En mama? Die speelde mee en lag later zelfs op het dak, in de zon….

New Metropolis is een stukje nostalgie voor mij. Vroeger werden we met enige regelmaat een middag gedropt in het voormalige New Metropolis, het Nint in Amsterdam als onze ouders niet wisten wat ze met ons aan moesten. En daar vermaakten we ons keer op keer weer geweldig. We scanden boodschappen (jaja, dat was toch BIJZONDER high tech) en omhulden onszelf met een levensgrote bellenblaasbel. En nu, zo’n 20 jaar later staat mijn zoon in zo’n zelfde bel. Super!

New Metropolis biedt voor uiteenlopende leeftijden leuks. Maar er is zeker een vanaf-leeftijd, en ik denk dat Wout die leeftijd heeft. Veel dingen begreep hij en kon hij doen, veel dingen kon hij doen maar begreep hij niet en verreweg de meeste dingen kon hij niet en begreep hij niet. New Metropolis is vooral voor iets oudere kinderen met een enorme leergierigheid een leuke plek om te zijn. Maar Wout vermaakte zich zeker.

Hij wurmde zich op de voorste rij tijdens de actie-reactie demonstratie, hij sorteerde bestellingen in de ballenfabriek, hij zuiverde water en hij reed een stukje auto (ik gaf gas, zijn beentjes waren te kort en THANK GOD dat hij zijn rijbewijs nog niet heeft). Verder heeft hij zijn eigen gewicht getild, een huis gebouwd, gepuzzeld, een wereldreis in een lift gemaakt, bellen geblazen en stroom opgewekt met een waterbak. Het leukste vermaak kwam op het dak. Daar was een waterspeelplaats waar de kinderen verkoeling konden zoeken.

En terwijl Wouter aan kranen draaide en druk bezig was met het water, genoot ik -in de zon- van het geweldige uitzicht over Amsterdam.

Service: 7: zeer vriendelijke mensen, maar erg trage service bij het restaurant.

Speelpleziergehalte: 10 (ook leuk voor wat jongere kinderen, maar BIJZONDER leuk voor de wat oudere kids)

Toeristisch: Ja. ontzettend.

Aanradergehalte: 9

Tips: Neem op hete dagen een zwebroek en een handdoek mee. Niet echt logisch naar een museum, maar wel fijn dat je je kind na een uurtje spelen op het dak niet kleddernat mee terug hoeft te nemen.

Informatie: In juli en augustus is NEMO elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Het dak van NEMO, BovenNEMO is tot 4 september elke dag geopend van 12.00-22.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur.

Iedereen van 4 jaar en ouder betaalt bij science center NEMO dezelfde entreeprijs. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Een bezoek aan NEMO kost € 11,50 per persoon.

Adres:

science center NEMO
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Bezoekersinformatie 0900-91 91 100 (€ 0,35 per minuut)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer