Koubouters kieken door ‘t hele land!

Wat te doen in de zomer? Testpanel: Wout (5, type nergens bang voor, alles moet over de kop gaan en het liefst nog ontploffen ook), Floor (2, type alles is eng, moet vooral roze zijn en er leuk uitzien) en Hester (28, type moeder)

Nu we in Drenthe zijn lijken we te worden overspoeld in het aanbod Kabouterdorpen. De Drenthenaren hebben iets met de kleine wezentjes. En omdat wij graga meedoen aan de nodige folklore, begaven ook wij ons naar een Kabouterdorp. Het werd Exloo. En het was ENIG!

Middenin een dorp is de ingang van een kabouterparadijs. De eerste aanblik wekt de indruk dat het niet veel is. Maar achter de deuren van een pittoreske ingang schuilt een geweldig kneuterig kabouterland.

Een tocht door een konijnenhol brengt je langs allerlei raampjes waarachter lieve kleine kaboutertjes druk zijn met hun dagelijkse bezigheden. Buiten kunnen de kinderen lekker spelen of zich vergapen aan de vele dieren die er rondlopen. En dan hebben we het niet over een ordinair schaap, maar over stokstaartjes, stinkdieren en talloze andere leuke beestjes. Op en top kneuterig en bijzonder leuk: Kabouterland Exloo.

Service: 8, Prima.

Speelpleziergehalte: 9.

Toeristisch: Prima.

Aanradergehalte: 10.

Informatie: Openingstijden: Maart t/m oktober: maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Juli – augustus: Maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

November t/m februari: woensdag t/m zondag van 10.30 tot 16.30 uur.

In de vakanties in deze periode ook op maandag en dinsdag geopend.

Entree: 6,50 euro per persoon, kinderen tot 2 jaar gratis

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW in Exloo. Tel: 0591 549843.

Website Kabouterland

Andere kabouterparadijzen in Nederland:

Sprookjeswonderland Enkhuizen, Rijk der Kabouters in Eext, Sprokjeshof in Zuidlaren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer