Zuiderzeemuseum opent seizoen met Barry Atsma én geurexplosie

Vanmiddag is het nieuwe themajaar Ruik de tijd van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen officieel geopend. Het nieuwe buitenseizoen ging met een geurexplosie van start. Bezoekers werden door acteur Barry Atsma besprenkeld met Betrothal, één van de meest exclusieve parfums van de wereld. In het buitenmuseum kwamen bezoekers op twintig plekken tot de verbeelding sprekende geuren tegen, zoals boenwas en groene zeep, maar ook die van vers gepelde garnalen. In de Marker haven werd voor het eerst gebruik gemaakt van het even opmerkelijke als interactieve Geurstation van Atelier Ted Noten. Het buitenmuseum is tot en met 26 oktober geopend.Barry Atsma bracht het bijzondere parfum in een sfeervol ingericht pand één op één aan bij liefhebbers. Dit zorgde voor intieme momenten tussen bezoekers en de man die vorig jaar werd verkozen tot de meest begeerlijke vrijgezel. Er werd ook een fles van het exclusieve parfum Betrothal (verloving in de klassiek oud-Engelse taal) tentoongesteld, met op de achtergrond een fleurige bloemenwand van 2000 gerbera’s die is aangebracht door een specialist van Keukenhof.

Ruik de tijd
Vanaf dit weekend staat het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee en een brandend petroleumstel. Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud; ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.

Over Betrothal
Het parfum Betrothal is de meest geconcentreerde creatie van het parfumhuis Grossmith, een van de oudste parfumhuizen in Engeland. Het is meer dan €10.000 waard, wordt alleen op bestelling geproduceerd en afgeleverd in een genummerde en handgeslepen Baccarat kristallen flacon. Betrothal werd in 1893 speciaal gemaakt voor de verloving van Princess May of Teck en de Duke of York. Het parfum is in deze vorm alleen in Koeweit en Engeland verkrijgbaar en speciaal voor de opening naar het Zuiderzeemuseum gehaald. Verantwoordelijk hiervoor zijn geurexpert Tanja Deurloo van Annindriya en het echtpaar Simon en Amanda Brooke, de erfgenamen van parfumeur Grossmith in Engeland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer