Je bent pas echt hip als je je vakantie op Ibiza viert

…tenminste, dat idee krijg ik wel eens. Heel hip Holland trekt namelijk massaal met of zonder kinderen naar het eiland om te feesten en kapitalen uit te geven aan hapjes en drankjes op het strand. Ik ben er nog nooit geweest, maar het schijnt magisch te zijn.  De groei van het aantal Nederlandse toeristen dat naar Ibiza reist, is spectaculair meldt de nieuwssite Ultima Hora  vandaag. In 2003 kwamen er nog 38.370 Nederlanders naar Ibiza, in 2013 waren dat er 237.000. De groei was vooral enorm in de afgelopen jaren. Ruim 155.000 Nederlanders gingen naar het Spaanse eiland in 2011. In 2013 waren dat er 54 procent meer.

De populariteit van het eiland neemt nog steeds toe volgens Juanjo Riera van de plaatselijke federatie van hoteleigenaars. Hij denkt dat beroemde voetballers hun steentje hebben bijgedragen aan de belangstelling voor het eiland. Verscheidene topvoetballers doen Ibiza aan en een aantal van hen, inclusief spelers in het Nederlandse nationale elftal, zijn hier getrouwd, aldus Riera.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer