Borstvoeding-moeders slim?

Recent is een onderzoek van TNO Kwaliteit van Leven gepubliceerd waaruit blijkt dat het aantal Nederlandse vrouwen dat borstvoeding geeft aan de lage kant is. Iets meer dan driekwart begint er aan, en na zes maanden krijgen nog maar 51% van de baby’s borstvoeding. Van die 51% krijgt slechts 15 % uitsluitend borstvoeding. 85% van de baby’s heeft dan dus al kennis gemaakt met flesvoeding.

Waar ligt dit aan? Is flesvoeding zo goed? Heeft de Nederlandse vrouw het te druk voor borstvoeding? Is het hier ‘not done’ in het openbaar je kind te voeden?

En wat valt er aan deze tegenvallende cijfers te doen? Overheidscampagnes? Grote borstvoedingspromoties? Of is het wel goed zo? Iedereen een vrije keuze en tevreden kinderen door blije moeders en goede kunstvoeding?

Het geven van borstvoeding lijkt samen te hangen met het opleidingsniveau van de vrouwen.

Hoe hoger de opleiding, hoe langer de vrouwen borstvoeding geven. Het lijkt dus een intelligente beslissing te zijn zo lang mogelijk borstvoeding te geven.

Vrouwen in Duitsland en de Scandinavische landen gaan volgens de onderzoekers veel langer door met het geven van borstvoeding aan hun kinderen.

Praat mee over dit onderwerp en reageer!

Voor meer informatie over dit onderzoek: http://www.tno.nl/kwaliteit_van_leven/preventie_en_zorg/jeugdgezondheidszorg_019/borstvoeding/

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • Ben

    Hester, Van harte gefeliciteerd met je eerste berichten. Ze zien er interessant en fraai uit. Veel succes ermee.

  • Hoi hier kunnen vrouwen terecht die wel graag een kindje willen maar door omstandigheden niet de mogelijkheid hebben om hun wens tot vervulling te laten komen.