19 kinderen baren…het gebeurt…echt!

Een 45-jarige vrouw uit Bunschoten heeft haar negentiende kind gebaard. Daarmee vormen zij en haar man en kinderschare misschien wel het grootste gezin van Nederland. “Ik sluit niet uit dat het een landelijke record is”, zegt verloskundige Tineke Reichardt in De Telegraaf. “Het is in ieder geval bijzonder. Vooral omdat alle zeven zoons en twaalf dochters thuis zijn geboren.” Ik schrik daar echt van. 19 kinderen. Waarom? En hoe kun je in godsnaam (die heeft er ongetwijfeld iets mee te maken…) ieder kind de aandacht geven waar hij/zij recht op heeft?

Moeder en kind maken het goed. De burgerlijke stand op het gemeentehuis moest het trouwboekje van de familie Koelewijn al jaren geleden aanpassen. “Het zit allang vol, omdat er maar zes plaatsen in het boekje zijn”, vertelt een ambtenaar van de gemeente in de krant. Henk weigerde een tweede trouwboekje. “Ik ben met één vrouw getrouwd”, luidde zijn argument. Er werden nieuwe bladzijden in het trouwboekje geplakt, maar ook die zijn alweer vol. Bij de burgerlijke stand kijkt men er inmiddels niet meer van op als vader Koelewijn verschijnt. Het gelove echtpaar verwelkomt vanuit bijbels uitgangspunt iedere gezinsuitbreiding.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Gitta

    Geen record! Mijn vader komt ook uit een gezin van 19 kinderen.