Onvruchtbare vrouw wint rechtzaak om ingevroren embryo’s

Een vrouw uit Chicago heeft de voogdij toegewezen gekregen over haar ingevroren embryo’s, zo besloot een Amerikaanse rechter. De vrouw, een 42-jarige arts, had vijf jaar geleden een aantal embryo’s laten invriezen nadat was gebleken dat ze aan kanker leed en door de chemotherapie onvruchtbaar zou worden. Die zogeheten pre-embryo’s waren er gekomen dankzij de vriend met wie ze een paar maanden eerder een relatie had gekregen, een tien jaar jongere brandweerman. DE man zal ongetwijfeld ook zijn eigen verhaal hebben, maar hoe kun je zo hard zijn om een onvruchtbare vrouw dit te ontnemen? Ik hoop zo dat ze ze ook daadwerkelijk krijgt! De man is namelijk in hoger beroep gegaan.
De maj werkte destijds mee aan haar verzoek, meldt de Chicago Tribune, hoewel ze allebei wel wisten dat hun relatie geen lang leven beschoren zou zijn. Toen hun verhouding niet veel later inderdaad op de klippen liep, hadden ze verzuimd een regeling te treffen over het mogelijke ouderschap. De brandweerman vindt nu dat de embryo’s, mocht zijn ex-partner besluiten er alsnog zwanger mee te worden, botsen met zijn recht om zichzelf niet voort te planten. Hij voerde aan dat het ouderschap, ook als hij niet bij de opvoeding van het kind betrokken zou worden, een hindernis zou kunnen vormen in een nieuwe relatie. De rechter liet gisteren weten dat de mondelinge afspraken die ze er ten tijde van hun relatie over maakten, meer gewicht in de schaal leggen. De advocaat van de brandweerman heeft laten weten hoger beroep aan te zullen tekenen namens zijn cliĆ«nt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer