Eerst toestemming aan je baas vragen voor je zwanger wordt…

Werkneemsters van een financiële instelling in China moeten toestemming vragen voor hun zwangerschap, zodat de baas het verlof kan inroosteren. Wie toch zwanger wordt, riskeert een boete van omgerekend bijna 150 euro. Ook zetten medewerksters hun bonussen en promoties op het spel. Ik stel voor dat de deuren van dat bedrijf sluiten en dat ze in een eeuw of dertig geleden weer open gaan. Wat een absurditeit!
Alleen getrouwde vrouwen die minstens een jaar bij het bedrijf werken, komen in aanmerking voor zwangerschap. Volgens een anonieme medewerker heeft het bedrijf uit de stad Jiaozuo de laatste tijd veel jonge vrouwen aangenomen. Als die allemaal tegelijk een kind krijgen, zou dat niet goed zijn voor het bedrijf. Stadsbestuurders zeggen overigens dat de regel helemaal niet mag. “In de rij staan om zwanger te worden volgens een schema, dat schendt de rechten van vrouwen”, aldus een gemeentefunctionaris.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer