Tips voor een autoreis met kinderen

traffic-671399_640Het is weer augustus en de zomervakantie is in volle gang. Frankrijk is nog steeds één van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Maar een tripje naar het zuiden van dit prachtige land is toch al gauw 10 uur rijden. Zie jij dat zitten? Of beter nog, zien jouw kinderen dat zitten? Een lange autoreis met (kleine) kinderen verloopt niet altijd even makkelijk. Daarom geven we jou een paar handige tips die de reis aangenamer zullen maken. Zowel voor jou, als voor de kids.

  1. Vertrek niet op zaterdag. Zaterdag is de drukste dag op de weg, waardoor je gegarandeerd vertraging op loopt. Logisch zou je denken, maar nog steeds staat het verkeer ieder jaar uren vast op zwarte zaterdag.
  2. Neem genoeg eten en drinken mee. Kinderen houden tenslotte van iets lekkers. Daarnaast voorkom je dat je bij ieder tankstation moet stoppen en bespaar je ook een hoop geld. Het hoeven natuurlijk geen ongezonde snacks te zijn, ook worteltjes en ranja zijn vaak goed.
  3. Hang een dvd speler aan de stoel of laat ze op jouw iphone/ipad een film kijken. Zo schiet de tijd lekker op en heb jij ook eventjes tijd voor jezelf. Twee vliegen in één klap. Zorg er ook voor dat je vooraf voldoende (offline) spelletjes hebt gedownload. Met de 6s release wordt dat straks nog makkelijker.
  4. Zorg er voor dat je voldoende stopt. Het is belangrijk om af en toe de benen te strekken, ook voor de chauffeur. Laat je kinderen tijdens deze stops voldoende rennen en ravotten. Hoe meer energie ze verbruiken, hoe rustiger ze in de auto zullen zijn.
  5. Zorg voor aangename omgevingsfactoren. Uren doorbrengen in een overhitte auto is geen pretje. Ook geeft het meenemen van hun eigen kussen en een lekker kleedje kinderen vaak een fijn gevoel. Maak het ze zo comfortabel mogelijk, zodat ze minder hebben om over te klagen.
  6. Koop een aantal kleinigheidjes en pak deze in. Geef je kinderen bijvoorbeeld bij iedere grensovergang een kadootje, of als ze zich goed gedragen. Ze hebben op deze manier iets om naar toe te leven en zijn na ontvangst weer even zoet.
  7. Geef als je meerdere kinderen hebt, ieder een eigen map of tas. Laat ze deze zelf vullen met spulletjes die ze graag mee willen nemen. Als je kinderen dwingt om de hele reis alles samen te doen, heb je eerder de kans dat er één verveeld raakt. Door ieder zijn gang te laten gaan, hebben ze zelf de regie over hun tijdsbesteding. Willen ze toch samen spelen? Dan hebben ze nu dubbel zoveel speelgoed.
  8. Geef kinderen hun eigen wegenkaart of stel een tussenstop in op je TomTom. Zo kunnen ze zelf meekijken en misschien de weg zelfs mee helpen wijzen. Hoe gaaf is dat. En zo krijg je niet iedere keer de welbekende vraag: “Zijn we er al bijna?”.

Veel plezier op vakantie! Heb jij nog extra tips?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer