Wel of niet de echte vader?

Britse onderzoekers hebben een schokkende conclusie getrokken: een op de 25 mannen is niet de vader van het kind dat ze opvoeden, en waarvan ze wel denken de vader te zijn. Zo viel te lezen in De Telegraaf. De vaders zouden dus maar goed moeten nadenken voordat ze tekenen voor de aangifte van wat misschien wel niet hun kind is…

De wetenschappers bestudeerden onderzoeken uit alle delen van de wereld die in de afgelopen 54 jaar zijn gepubliceerd. De resultaten lopen zeer uiteen, blijkt uit het artikel dat donderdag in het Journal of Epidemiology and Community Health verschijnt.

Volgens sommige onderzoeken is een op de honderd mannen niet de echte vader. Andere concluderen dat 30 procent van de mannen na een test niet de biologische vader blijkt te zijn.

De studies wijzen volgens Britse wetenschappers er op dat gemiddeld 4 procent van de mannen het kind van een ander opvoed. Dat zou betekenen dat een op de 25 mannen ten onrechte denkt dat hij de biologische vader is.

Overigens ging de moeder van het kind in vrijwel alle gevallen vreemd. In een heel enkel geval werd de moeder door het verkeerde zaad bevrucht bij kunstmatige inseminatie.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Meer informatie over de DNA vaderschapstest op onze website http://www.consanguinitas.nl.

    Consanguinitas verzorgt betrouwbare en betaalbare DNA thuistesten om familierelaties aan te tonen of uit te sluiten.