Vrouwen zijn niet zo goed in zorgen voor hun mobieltjes…

Schermafbeelding 2015-02-02 om 08.35.56Ondanks het feit dat we onze telefoon over het algemeen geen seconde uit het oog verliezen, zijn wij vrouwen toch de onbetwiste nummer één als het neerkomt op kwijtraken van onze mobiele telefoons, zo blijkt uit een onderzoek van Telefooncheck.nu.Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht worden aangewezen als de steden met het hoogst aantal verloren, gestolen én gevonden mobieltjes. Het viel op dat twee derde van alle geregistreerde verloren en gestolen mobiele telefoons door vrouwen is gedaan.Wat ook in het onderzoek naar voren kwam, is dat de mobieltjes vooral in het weekend zoek raken of gestolen worden. Op zondag en maandag worden deze verliezen namelijk het meest gemeld. Lekker stappen, een borrel op en dan niet meer weten dat je heel, heel goed voor je mobieltje moet zorgen dus! Er zijn wel manieren om de kans op het definitief kwijtraken van je telefoon te verkleinen…

Simpel: Je kunt proberen om je telefoon te bellen. Helaas staat hij vaak toch op stil of is hij misschien helemaal uit.

Of probeer de app ‘Prey Anti Theft’. Met deze app kun je je telefoon terugvinden door op een kaart te kijken. Je kan foto’s nemen met de camera van je mobiel zodat je kan vaststellen waar hij in de buurt ligt. Je kan hem blokkeren op afstand zodat niemand er meer in kan. Ook kan je het alarm laten afgaan, zelfs als hij op stil staat. Je kunt een melding weergeven op het scherm van je mobiel, voor degene die hem gevonden óf gestolen heeft. En je kan netwerk-informatie opvragen over het wifi-netwerk waarmee je mobiel verbonden is.  Deze app is gratis te downloaden voor zowel Android als iOs systemen.

Noteer bij een nieuwe telefoon altijd het IMEI-nummer op. Dit is een uniek nummer van je toestel. Met dit nummer kun je naar de politie gaan en dan kan de politie daarmee je toestel vinden, zelfs als er een andere simkaart inzit. Het nummer wordt ook gebruikt voor de landelijke database van gestolen telefoons. Je kunt je IMEI-nummer opvragen door *#06# in te toetsen op je mobiel, maar ook vind je het nummer op een sticker onder je batterij of de streepjescode van de verpakking.

Heb je een Android telefoon? Schakel dan altijd Android Apparaatbeheer in. Zo kan je je telefoon van afstand over laten gaan, ook al staat hij op stil, kun je hem blokkeren en kun je de afstand tussen jou en je telefoon bepalen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer