Meeste vrouwen geen spijt van hun abortus

Schermafbeelding 2015-07-15 om 19.01.33Wereldwijd eindigt een op de vijf zwangerschappen in een abortus. In Nederland is dat 13,3 procent. Best veel dus!  Door tegenstanders van abortus wordt vaak gezegd dat veel vrouwen daar achteraf spijt van krijgen, maar uit nieuw onderzoek blijkt echter dat dat niet zo is. Sterker nog, de meeste vrouwen staan ook jaren later nog volledig achter hun beslissing.

Drie jaar lang zijn 670 Amerikaanse vrouwen met allerlei sociale achtergronden op verschillende momenten ondervraagd. Ze hadden allemaal aan het begin van de onderzoeksperiode een abortus ondergaan. 95 procent gaf aan geen spijt te hebben van haar beslissing, 40 procent van de vrouwen noemde de financiële situatie als reden om voor een abortus te kiezen. Voor 36 procent was het ‘gewoon niet het goede moment.’ 26 procent vond de beslissing eenvoudig, 53 procent had moeite met de keuze. Zowel direct na de abortus als drie jaar later zei de overgrote meerderheid van de vrouwen geen spijt of schuldgevoel te hebben overgehouden aan haar besluit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer