Jaja, mannen hebben anders pijn dan wij vrouwen!

Schermafbeelding 2015-06-30 om 13.36.47Mannen en vrouwen verwerken pijn op andere manieren, zo brengt wetenschappelijk tijdschrift Nature deze week naar aanleiding van een onderzoek van de Canadese McGill University.. Vrouwen gebruiken compleet verschillende celtypes om pijnsignalen door te geven aan het zenuwstelsel. Eerdere onderzoeken toonden al een merkbaar verschil aan tussen de gevoeligheid voor pijn van mannen en vrouwen. Dit door sociale en culturele invloeden. In het onderzoek van McGill University wordt echter aangetoond dat er ook een biologische reden is dat mannen en vrouwen pijn anders verwerken.

De onderzoekers komen tot deze conclusie nadat ze mannelijke en vrouwelijke muizen hebben geanalyseerd. Hieruit blijkt dat mannetjes- en vrouwtjesmuizen compleet verschillende celtypes gebruiken om pijnsignalen te verwerken. Met de resultaten van dit onderzoek hopen de wetenschappers grotere stappen te maken in het ontwikkelen van betere pijnbestrijding, voor hem en haar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer