Fijne vakantiegevoel na een dag al weer weg…

Schermafbeelding 2015-08-07 om 13.34.11Morgen ga ik op vakantie, een weekje. En dat houdt in dat ik over negen dagen al weer dat ontspannen gevoel kwijt ben. Want ruim 60 procent van de Nederlandse vakantiegangers is na één dag werken het vakantiegevoel kwijt, zo blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder 51.400 respondenten per dag. Het vakantiegevoel verdwijnt gemiddeld na twee of drie dagen. Dat is zo ongeveer een halve week werken. Een minderheid lukt het langer in vakantiesferen te blijven. Bij 15 procent duurt de vakantieroes langer dan een week.
65 procent van de respondenten zegt het na terugkomst van de vakantie extra druk te hebben. Veel emails en opgestapeld werk spelen hierbij een rol.
Drukte voor vertrek

Vakantiegangers ervaren niet alleen extra drukte na hun vakantie, maar ook ervoor al. Zo’n twee op de drie werkenden (65 procent) heeft het de week voor vertrek extra druk. Ruim een kwart (28 procent) het even druk heeft als normaal en slechts 7 procent van de werkenden geeft aan te kunnen afbouwen de week voordat zij op vakantie gaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer