Foto van keizersnede doet lekker veel stof opwaaien

Schermafbeelding 2015-08-18 om 19.02.32Fotografe Helen Aller die deze foto maakte, kreeg niet alleen maar positieve geluiden te horen. De meest beproken foto van vandaag wordt op sociale media ‘aanstootgevend’ en ‘walgelijk’ genoemd. Sommigen vinden de foto zelfs ‘seksueel getint’ en proberen het beeld van Facebook, waar Helen het in eerste instantie plaatste in een privégroep voor fotografen, te laten verwijderen, meldt Lindanieuws.nl. Wat vinden jullie? Gaat dit te ver? Of moeten dergelijke foto’s op social media gewoon kunnen?
De foto heeft ook ontzettend veel positieve reacties opgeleverd, maar door het aantal negatieve commentaren beseft Helen hóe groot het taboe is dat op het ondergaan van een keizersnede rust. Ik kreeg ook heel veel reacties van moeders wiens kind via een keizersnee ter wereld is gekomen. Zoveel vrouwen hebben het idee dat ze daarom gefaald hebben, maar ik zie dat heel anders, aldus Helen tegen de Britse krant Daily Mail.

Een taboe op keizersnedes. Wat een onzin. Daar geloof ik dus écht niet in! 
De vrouw op de foto (die anoniem wil blijven) was altijd als de dood voor een keizersnee, maar toen tijdens de bevalling complicaties optraden, zat er niets anders op. Ze vroeg Helen na de geboorte niet alleen haar pasgeboren kind, maar ook de keizersnee te fotograferen. Ze wilde laten zien dat haar grootste nachtmerrie wél het leven van haar en haar zoontje heeft gered, vertelt Helen aan de krant.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer