Mannen mogen niet meer sissen naar vrouwen

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.37.31Het Rotterdamse stadsbestuur gaat de mogelijkheden onderzoeken voor een boete voor sissen op straat. Bij het instellen van de boete wordt gekeken naar de ervaringen in Brussel en Zeewolde, waar de gemeente een dergelijke boete van 250 euro al heeft ingesteld, meldt De Telegraaf. Dat laat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) weten in de gemeenteraad. Eerdmans in Metro: „Het is een probleem, maar ik wil wel eerst in kaart hebben hoe groot het is. Ook moeten we goed kijken hoe andere steden het hebben geregeld en of er juridische complicaties zijn”, stelt Eerdmans.

Het onderwerp werd op de agenda gezet door Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf. „’Psst, hé ga je mee’. Dat krijgen veel vrouwen te horen als ze rustig door de stad lopen. En als ze niet reageren worden ze uitgemaakt voor hoer en nog erger.” Ook het feit dat bouwvakkers volgens Leefbaar Rotterdam wel zouden mogen fluiten wekte ergernis op. „Gelijke monniken, gelijke kappen”, aldus Jeroen van der Lee van de Partij voor de Dieren. „Mijn vrouw heeft juist daar veel last van.”

Wat een geneuzel zeg! Voel je gevleid dat je nog in de markt ligt blijkbaar en laat het lekker voor wat het is.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Nico van Dam

    Tja linksmensjes, dit is wat er van jullie anarchie komt: een totaal verloederde samenleving. Maar jullie soort hebben het zelf zo gewild. Jullie soort hebben dit allemaal mogelijk gemaakt. Wees er maar trots op, kwalijke naïefjes.
    Wij nationaal bewuste ‘rechtsen’ mogen jullie puinzooi weer allemaal opruimen.
    Dus hoezo 250 euro boete? Daar lachen die geboren criminelen om. Misschien is het beter hen de adem te benemen. Dat zou gepaster zijn.