Model laat zich bont en blauw vastleggen

Schermafbeelding 2015-08-31 om 16.15.50Heel dapper… Dit is geen schmink maar het resultaat van huiselijk geweld. Dit is Brooke Beaton (27), moeder van twee kindjes uit South Dakota en in een relatie met een man met losse handjes. Ze trommelde haar vriendin en professionele fotografe Tiffany Thoelke op om een fotoshoot te doen. Niet om zichzelf met make-up te verhullen, maar om te laten zien wat haar partner haar had aangedaan. Vorige zaterdag belde Beaton de politie om het geweld van haar partner tegen haar aan te geven. Ze had gevreesd voor haar leven omdat haar vriend zo heftig tekeerging. De dag daarna belde ze met een schoolvriendin van vroeger, fotografe Tiffany Thoelke.
Er kwam een fotoshoot van, zoals ze eerder al hadden afgesproken via sociale media, omdat Beaton vaak modellenwerk doet. Beaton wilde foto’s laten maken van zichzelf mét haar blauwe plekken. Om partnergeweld een gezicht te geven en de maatschappij meer bewust te maken van huishoudelijk geweld, dat nog altijd veel te vaak voorkomt.   Tiffany zette de foto’s die ze maakte op haar professionele Facebookpagina, T.S.T. Photography, met een emotionele tekst erbij en onder de hashtag #SilenceHidesViolence. De twee dames kregen sindsdien de ene reactie na de andere. De foto’s drongen door tot in de machtigere kringen. Tegen USA Today zegt Thoelke dat ze hoopt dat er via die weg ook daadwerkelijk gevolg wordt gegeven aan de bewustmakingscampagne van Brooke Beaton.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer